MACKMYRA WHISKY / MASI - COSTASERA AMARONE

Nu har vi nöjet att presentera ett exklusivt samarbete med den italienska vinproducenten Masi. Samarbetet har gett upphov till höstens säsongswhisky ”Skördetid”. Självklart har vi även tagit fram ett spännande erbjudande för våra kraftfulla 30-­litersfat.
Under tre månader har vi mättat fatet Gravity med det smakrika Amaronevinet Masi Costasera. Fatet är tillverkat av amerikansk vit ek, med svensk ek i gavlarna, och gifter sig utmärkt med Amaronemättningen.

 

Resultatet blir en whisky med tydlig karaktär av mörka körsbär, örter, mineraler och varma vinösa druvtoner.
Tillgången Amaronemättade Gravityfat är begränsad och säljs så långt lagret räcker.

Gravityfat mättat med Amaronevin

FYLLT MED ELEGANT RECEPT
Gravityfatet mättat med Amaronevin och fyllt med elegant recept ger en finstämd whisky som passar till de flesta tillfällen. Kraftfull och fruktig med toner av vanilj, druvor, mörka bär, russin, päron och rosépeppar.
FYLLT MED RÖKIGT RECEPT
Gravityfatet mättat med Amaronevin och fyllt med rökigt recept ger en tuffare whisky som passar bra till mörka höstkvällar. Svensk torv och enrisrökt malt möter smakrikt Amaronevin. Resultatet ger smak av mörka körsbär, russin och plommon samt tydliga toner av vanilj.

Smak och karaktär

ELEGANT
Vårt eleganta orökta recept är mjukt och fruktigt
i basen och lyfter väl fram ekens karaktär. Med det här receptet framhävs fatets karaktär och mättning på ett tydligt vis.
RÖKIGT
Vi röker själva malten till vårt rökiga recept med svensk torv som kryddas med enris. Det resulterar i en svenskpräglad karaktär och ger whiskyn en stor komplexitet.
EXTRA RÖKIGT
Till det extra rökiga receptet har vi dubblat mängden rökmalt i tillverkningsprocessen. Receptet passar dig som gillar en kraftigt rökig whisky.
FÖRLAGRAT ELEGANT
Att fylla sitt fat med ett förlagrat recept innebär att det fylls med whisky som redan mognat i fyra år på ett 200­liters bourbonfat. Du får då karaktär från det fatet men också en kortare väntan tills din whisky blir färdig.

Beställ