PROVNINGAR & TURER VID DESTILLERIET

Här hittar du våra whiskyprovningar destilleriturer i Mackmyra Whiskyby i Gävle. När du ändå är på besök, passa på att prova fler av våra whiskys i baren eller avnjut en god middag i vår populära whiskyrestaurang, Mackmyra Bar & Bistro.

 

VÄLJ DIN WHISKYUPPLEVELSE

MACKMYRA DESTILLERITUR
På Mackmyra destilleritur har du möjligheten att uppleva både vårt miljösmarta destilleri och besöka  det spännande och väldoftande  whiskylagret. Under turen visar vi upp Mackmyra Destilleri med fokus på nytänkande och innovation och berättar hur vi gör vår whisky.

Pris:
 150 kr per person
Tid: Turen tar ca 1,5 timmar. Visning av whiskylagret och destilleriet ingår.
Åldersgräns: 15 år
Smakprov: Möjligheten finns att köpa till ett litet smakprov av en whisky  för 30 kr. Alkoholfritt alternativ på dryck finns.
Efter turen finns möjligheten att prova fler vinnande whiskys i baren eller att äta en matbit i vår whiskyrestaurang. Boka bord på
026-54 18 80 eller kundservice@mackmyra.se
WHISKYPROVNING – VILKEN MACKMYRA ÄR DU?
För snart tio år sedan lanserades den första svenska whiskyn i Systembolagets sortiment. Idag har vi tre whiskysorter i ordinarie sortiment och varje år släpper vi även två limiterade säsongswhiskys där vi experimenterar med smaker från olika spännande fat och någon Moment i en ytterst begränsad volym.
På den här provningen går vi igenom våra flaskprodukter och lär känna smaken av svensk whisky. Vi jämför även med en produkt som ännu inte finns att tillgå på Systembolaget. Du får lära dig mer om Mackmyras resa och hur vi jobbar med innovation och nytänkande både i tillverkningen och i smakprofiler.
Pris: 395 kr per person (275 kr utan whisky)
Antal whiskysorter: 6 st.
Tid: Provningen tar ca 1,5 hr
Åldersgräns: 18 år
VARDAGSLYX
Nyhet! Vardagslyx när den är som godast. Vi försöker ständigt utmana våra besökare med nya, spännande smakkombinationer – välkommen till våra extraordinära whiskyprovningar på vardagar!  Läs mer  och boka.
FREDAGAR – AW I MACKMYRA WHISKYBY
Efter vårens succé kör vi nu AW varje fredag från den 5 oktober. Välkommen att avsluta veckan med oss i Whiskybyn, ät 2 för 1 från vår a la carte meny och gratis buss till stan – precis som tidigare! Läs mer och boka.
WHISKYPROVNING – SMÅFATENS MAGI
I Whiskyprovningen – Småfatens magi får du prova fler av våra unika små 30-litersfat och lära dig mer om hur produkten ”Mackmyra Reserve” skapades. Du får lära dig mer om det eleganta och det rökiga destillaten och hur de små 30-litersfaten påverkar mognaden och smaken. Du får också inblick i hur du kan skapa din alldeles egna whiskyresa och upplevelse med ett eget whiskyfat hos Mackmyra.
Pris: 245 kr per person (125 kr utan whisky)
Antal whiskysorter: 6 st.
Tid: Ca 1,5 timmar
Åldersgräns: 18 år
Tips! I samband med provningen kan du passa på att boka en Mackmyra destilleritur, där du får se destilleriet och whiskylagret för 150kr.  Det går så gott som alltid en Mackmyra destilleritur precis innan whiskyprovningen Småfatens Magi.
WHISKYPROVNING – SMAKFULL WHISKYPROVNING
En spännande provning där du får lära dig hur whisky och smaker tillsammans kan höja den totala upplevelsen.
Hur våra sinnen (hörsel, syn, känsel, smak och doft) påverkas av olika intryck är en hel vetenskap som brukar gå under namnet sensorik. När du äter och dricker påverkas framförallt smak och doft, men alla sinnen är faktiskt påverkade. I samband med provningen ingår en visning av vårt väldoftande whiskylager.
Pris: 395 kr (275 kr utan whisky)
Antal smakbitar: 4 st.
Antal whiskysorter: 4 st.
Tid: Provningen tar ca 2 tim.
Åldersgräns: 18 år
Visning av Skogslagret ingår.
Vi vill uppmärksamma er att på att smakbitarna i detta arrangemang kan innehålla nötter och laktos.

 

 

Våra provningsledare

KONTAKT

Har du frågor om våra provningar eller turer? Vår kundservice hjälper dig!
kundservice@mackmyra.se
026-54 18 80