NATURNÄRA AVKOPPLING NÄRA GÖTEBORG

Längst ut på ett näs intill Landvettersjön, hittar du Hällsnäs. Den klassiska herrgårdsbyggnaden uppfördes 1906 omgiven av fantastisk natur och har sedan dess vart en plats för njutning, umgänge och avkoppling.
På senare år har anläggningen expanderat mot målet att bli den optimala platsen för både bröllop, konferenser och weekendgäster. Trots de avskilda omgivningarna är det lätt att ta sig hit på ca. 20 minuter från Göteborg eller Landvetter flygplats.
Som fatägare kan du enkelt besöka lagret för att se hur din whisky utvecklas. Du kan då prova din whisky i direkt anslutning till lagret eller på verandan utanför med utsikt över sjön.
”Efterfrågan att lagra sina personliga 30-litersfat nära Göteborg har länge varit hög bland Mackmyras kunder. Efter en lång tids sökande harvi nu hittat den perfekta platsen och samarbetspartnern i Hällsnäs. Här bygger vi Sveriges modernaste whiskylager där vi kombinerar ett väldigtbra läge tillsammans med en hög ambition gällande mat och dryck.” Eric  Bräck, Mackmyra

 

 

Bli officiell medgrundare

Whisky lagrad på ny amerikansk ek får en komplex och rik ekighet med tydliga vanilj- och kolatoner. Den färska eken får whiskyn att utvecklas snabbt och ger en kraftfull och rund smak där balansen mellan sötma och kryddighet skapar ett fantastiskt samspel. Whiskyn blir mörkt bärstensfärgad.
Genom att årligen provsmaka ditt fat för att se hur det utvecklas kan du själv avgöra när din whisky är perfekt och redo att buteljeras. Den rekommenderade lagringstiden är mellan 3-5 år. Välj mellan vårt eleganta recept som är ett orökigt destillat gjort på svenskt korn, jäst och vatten eller det rökiga receptet där kornet rökts med svenskt torv och enris i Mackmyra Whiskyby.
Fatet fylls i juni  och lagras hos Mackmyra i Gävle fram tills dess att Hällsnäs lager invigs under vintern 2018 – 2019.
Under 2018 startar Hällsnäs Whiskyklubb. Klubben har sin utgångspunkt i personligt ägda whiskyfat som provas och mognar i whiskylagret som byggs intill sjön. Du som beställer ett av de första faten som ska mogna här blir därmed officiell medgrundare till både klubben och lagret och får ditt namn graverat på lagrets medgrundartavla.

ERBJUDANDE FÖR MEDGRUNDARE

Whiskyfatet
Ett 30-liters whiskyfat av ny amerikansk ek.
Pris: 19 900 kr (exkl. skatt och moms)
Ord. pris: 22 300 – 24 700 kr.
Officiell medgrundare
Ditt namn ingraverat i mässing på lagrets medgrundartavla.
Invigningen
Inbjudan till invigningsfest med 3 -rättersmiddag för två personer. (Exkl. dryck).
Medlemskap
Medlemskap i Hällsnäs Whiskyklubb med specialerbjudanden på boendepaket och spännande aktiviteter.
Fyll ditt fat själv
Välkommen på fatfyllning och lunch hos Mackmyra i Gävle, 30/6 2018. (Exkl. dryck).
Klubbtröja
Klubbtröja med Hällsnäs.
Har du frågor gällande fatet och erbjudandet?
Kontakta Eric Bräck på Mackmyra Svensk Whisky.
Tel: 070-383 45 00
Mail: eric@mackmyra.se

beställ