MACKMYRADAGEN 2017

Den 20 maj är det äntligen dags för årets Mackmyradag! I år riktar vi blicken mot svenska smaker och hantverk. Vi har bjudit in lokala mat- och dryckesaktörer där du kan upptäcka fler nya och spännande smakkombinationer mellan mat och whisky. Vi erbjuder även provningar, underhållning, lokal mat och som alltid ett spännande faterbjudande. Vår Master Blender, Angela kommer att hålla två olika provningar, så det kan vara en idé att boka in sig på båda. 

Givetvis kan du som fatägare även prova dina fat på plats. I år har vi valt att förlänga öppettiderna på Mackmyradagen och hoppas på ett skönt häng i Whiskybyn även lite senare på kvällen!

Under Mackmyradagen är hela Whiskybyn öppen och du är varmt välkommen in bakom kulisserna för att se hur destilleriet fungerar, hur det går till i röken när Håkan röker malt och hur våra lager ser ut på insidan.

BILJETTER OCH BOKNING
Entrébiljetten kostar 160 kr och du väljer sedan själv vilka provningar och aktiviteter du vill delta i, dessa behöver också förhandsbokas. Kostnad för dessa tillkommer och varierar i pris. Bokningsknappen hittar du lite längre ned på sidan.

Varmt välkommen!

Provningar och aktiviteter

SPECIALTUR: INVIGNING AV LAB DISTILLERY
Följ med till Bruket och var med på den historiska invigningen av LAB Distillery. Turen tar ca. 2,5 timme.
Pris: 250 kr

PROVNING MED MASTER BLENDER: ANGELA D’ORAZIO
Vår Master Blender Angela bjuder dagen till ära in till två olika (hemliga) provningar på årets Mackmyradag.
Pris: 125 kr

WHISKYPROVNING: FINISHLAGRADE FAT
På den här provningen testar vi olika finishlagringar från Mackmyra och ni får lära er att känna skillnader mellan olika slutlagringar och förhoppningsvis hitta nya dofter och smaker.
Pris: 170kr

PROVNING: MINGELPROVNING I SKYBAR
Vi har under året hittat lite extra spännande fat som vi sparat och som nu finns att prova i destilleriets Skybar. Provningen är av mingelkaraktär och kommer ge dig möjligheten att stå över trädtopparna och kika ut över anläggningen samtidigt som du njuter av en god Mackmyra Whisky. Max 18 personer per provningstillfälle.
Pris: 170 kr

PROVNING: OST & WHISKY
Förra årets succé är tillbaka. Här har vi en spännande provning där vi valt ut fyra ostar som vi testar tillsammans med fyra olika whiskies.  Nya whiskysorter till osten, vilken sort passar bäst i år?
Pris: 170 kr

PROVNING: CHOKLAD & WHISKY
Även i år har vi valt att erbjuda smaksuccén; choklad- och whiskyprovning som tagits fram tillsammans med Anna-Sofia Winroth från Gefle Chocolaterie.
Pris: 170 kr

FATPROVNING
Du har även chansen att prova ditt egna fat under Mackmyradagen oavsett vilken lagringsplats du har ditt fat på. Du bokar provning av ditt fat i förväg via fatwebben. I år behöver du inte boka någon speciellt tid, utan kan droppa in i mån om plats när du känner för det. Fatprovningstältet har öppet 11-18 på lördagen.

FATFYLLNING
Det finns möjligheten för dig som precis har köpt ett fat att fylla det på plats. Boka fatfyllning via fatwebben. Vill du köpa ett fat och fylla det på Mackmyradagen, hör av dig till oss på eric@mackmyra.se

ANGELAS  WHISKYMAKER`S DINNER
För dig som vill avsluta Mackmyradagen med en härlig middag med några av oss Mackmyror i restaurangen på kvällen erbjuder vi en trerättersmiddag i whiskyns tecken. Välj mellan kött, fisk eller vegetarisk när du bokar din biljett. Meny ser du under mer information på respektive biljett vid bokningen. Obs. endast 60 platser.
Pris: 475 kr per person

BUFFÉ & MINGEL I WHISKYTÄLTET
I år valt att låta Mackmyradagarna fortsätta i Whiskybyn. Mellan kl. 18.00- 22.00 fortsätter vi mingla i whiskytältet och för er som vill äta något kan ni köpa en biljett till Buffébordet där det kommer att serveras mat från våra nya och rutinerade kockar i Whiskybyn. För att beräkna maten vill vi gärna att ni förbokar buffén. Buffén kommer att serveras mellan 18.00-20.00.
Pris: 175 kr per person

Vi kommer under våren att fortsätta boka in mer aktiviteter till Mackmyradagen så programmet kommer att uppdateras löpande, så håll utkik efter nya spännande saker. Observera att whiskyprovningar, fatprovningar, fatfyllningar och middagarna har begränsat antal platser och måste förbokas. På plats på dagen finns eventuella restplatser. Bokningssidor hittar du längst ner på sidan.

Specialtur: Invigning av Mackmyra LAB Distillery

Nu startar vi igång destilleriet på Mackmyra Bruk under namnet Mackmyra LAB Distillery. Syftet är att där utveckla innovativa craftspirit kategorier tillsammans med engagerade craftdistillers.

De senaste åren har intresset för craftspirit (hantverksmässig, innovativ och småskaligt producerad sprit) ökat explosionsartat i Europa och värden och utöver whisky finns en stor tillväxt inom flera intressanta spritkategorier. Det finns även många unga destillatörer med fantastiska produktidéer men som saknar destilleri. Genom att låta olika craftdistillers förverkliga sina drömmar på Mackmyra LAB Distillery kan vi utnyttja kraften av innovation och vår gedigna kunskap i destillering och produktframtagning.  Självklart även tillsammans med våra ambassadörer, som alltid har haft en viktig roll i utvecklingen av Mackmyra.

Vi inviger Mackmyra LAB Distillery på Mackmyradagen. Följ med oss till Mackmyra Bruk, träffa vår första craftdistiller som på plats kommer att presenterar sig själv och den första produktidén. Bosse och Hasse som under våra tidigare år arbetade i destilleriet kommer att guida i destilleriet. Turen avslutas i Whiskybyn med en spännande provsmakning av vad som komma skall.

Pris: 250 kr

I priset inkluderas transport t.o.r. Mackmyra Whiskyby. Turen går 10.00, 11.30 och 13.00. Provningen tar ca. 2.5 timmar.

Program för dagen

LÖRDAG 20 MAJ – MACKMYRADAGEN
Öppettider i Whiskybyn: 11.00–22.00
Mingel på området, underhållning i tälten, provningar & destilleri-turer.

10.45-11.30 – Whiskyprovning: Mingelprovning i Skybar

11.00–18.00 – Fatprovning
12.00–12.45 – Whiskyprovning: Ost & Whisky (slutsåld)
12.00–12.45 – Whiskyprovning: Mingelprovning i Skybar
12.00–12.45 – Whiskyprovning: Choklad & Whisky
13.15–14.00 – Provning med Master Blender: Angela D’Orazio
13.15–14.00 – Whiskyprovning: Ost & Whisky
13.15–14.00 – Whiskyprovning:  Finishlagringar
13.15–14.00 – Whiskyprovning: Mingelprovning i Skybar
14.30–15.15 
– Whiskyprovning: Choklad & Whisky
14.30–15.15 
– Whiskyprovning: Ost & Whisky
14.30–15.15
 – Whiskyprovning: Mingelprovning i Skybar
15.45–16.30 – Whiskyprovning:  Finishlagringar

 


15.45–16.30 – Provning med Master Blender: Angela D’Orazio
15.45–16.30 – Whiskyprovning: Ost & Whisky
15.45–16.30 – Whiskyprovning: Mingelprovning i Skybar (slutsåld)
16.30-17.30 – Kora bästa whiskylåten i whiskybytältet
17.00–18.00 
– Whiskyprovning: Ost & Whisky
17.00–17.45 – Whiskyprovning:  Finishlagringar
17.00–18.00 
– Whiskyprovning: Mingelprovning i Skybar (slutsåld)
17.00–18.00 – Whiskyprovning: Mingelprovning i Skybar
18.15–19.00 – Whiskyprovning: Mingelprovning i Skybar

18.00–22.00 –
Buffé & mingel i Whiskybytältet
18.30–22.00 – Angelas Whiskymaker´s dinner
19.30 -20.30 – Whiskyquiz i whiskybytältet

 

 

Smakmarknad

PASTILLFABRIKEN
Pastillfabriken tillverkar och säljer svenska kvalitetspastiller med särskilt  fokus på naturliga ingredienser och svenska smaker. Produktion och tillverkning sker i den mindre fabriken i Gävle med stor omsorg om det lokala. 

GEFLE CHOCOLATERIE
Gefle Chocolateri arbetar efter anrik hantverksfilosofi där inga genvägar till rättvis och god choklad finns. Anna-Sofia på Gefle Chocolatieri driver det viktiga arbetet branschens etiska frågor och har initierat till en svensk satsning inom genren kvalitetschoklad. Den goda, mörka choklad som används i produktionen tillverkas av världens främsta kakaoproducenter, Valrhona och Felchlin. 

HÄLSINGE HALLÅMI
Hälsinge HallåMi består av fyra vänner som gör sin egen välsmakande Hälsinge Hallåmi på deras gård i Hälsingland, Undersvik. Osten görs av Kravmjölk från Sörby och Galgen. 2016 blev Hälsinge HallåMi en av de tio finalisterna till Nyskaparstipendiet som varje år delas ut av matleverantören Menigo.

INNEGÅRDS HJORTFARM
Innegårds Hjortfarm erbjuder svensk kvalitetshjort, Kronhjort, som från födsel till slakt aldrig lämnar hägnet. Innergårds Hjortfarm sätter stort fokus på djurens välmående vilket märks på köttets höga kvalitét, djuren lever under lugna förhållanden, långt ifrån störande stress.

 

JARSEMÅL
Jarsemål tillverkar sylt, gele & marmelad spetsad med Mackmyra Whisky. Monicas egentillverkade produkter är alltid lagade från grunden och gjorda med lokalproducerade råvaror så långt det bara är möjligt – lokalproducerat med norrlandskänsla!

HÄCKLE GÅRD
Maria och Lennart Sjöberg driver mjölkproduktion och tillverkar sin egen, fantastiskt goda ostkaka av en del av mjölken. På Mackmmyradagen har du chansen att provsmaka den för sig själv eller testa den spännande kombinationen ost och Mackmyra whisky.

HOPSIE DAISY
Hopsie Daisy Brewing Company är bryggeriet från Gävle som med glimten i ögat och volymen på max brygger öl med stort hjärta och stora smaker. De första produkterna släpptes under våren 2017 och kommer att finnas för provsmakning på Mackmyradagen.

ÖVRIG INFORMATION

BUSS TILL WHISKYBYN
Även i år går det att åka buss mellan centrala Gävle och Mackmyra Whiskyby. Bussen går från Elite Grand Hotel (från utgången vid Norra Strandgatan) i början av dagen och sedan tillbaka på eftermiddagen/kvällen. Biljetter förköps via bokningssidan.
Pris: 30 kr / enkel resa

WHISKYHÄFTE
Under Mackmyradagen kommer vi inte att ta kontanter i Whiskybyn. Samtliga produkter betalas genom ett biljetthäfte med valörer eller kortbetalning. Ett biljetthäfte är värt 100kr. Häftena köps på plats eller förbokas via bokningssidan.
Pris: 100 kr /häfte.

BOENDE & TRANSFER
Vi samarbetar med Elite Grand Hotel, Clarion Hotel Winn och Scandic CH. Alla tre ligger centralt i Gävle. En buss avgår från Elite Grand Hotel till Mackmyra Whiskyby och tillbaka, observera att antal biljetter är begränsade och förköps i samband med bokningen. 

ELITE GRAND HOTEL
Bokas på 026-400 73 00 eller info.gavle@elite.se Ange Mackmyradagen som bokningskod.
Läs mer om Elite Grand Hotel

CLARION HOTEL WINN
Bokas på 026-647 00 00 eller cl.winn.gavle@choice.se Ange Mackmyradagen som bokningskod.
Läs mer om Clarion Hotel Winn

SCANDIC CH
Bokas på 026-4958110 eller gavle@scandichotels.com Ange Mackmyradagen som bokningskod.
Läs mer om Scandic CH