MACKMYRADAGEN 2017

Den 20 maj är det äntligen dags för årets Mackmyradag! I år riktar vi blicken mot svenska smaker och hantverk. Vi har bjudit in lokala mat- och dryckesaktörer där du kan upptäcka fler nya och spännande smakkombinationer mellan mat och whisky. Vi erbjuder även provningar, underhållning, lokal mat och som alltid ett spännande faterbjudande. Vår Master Blender, Angela kommer att hålla två olika provningar, så det kan vara en idé att boka in sig på båda.
Givetvis kan du som fatägare även prova dina fat på plats. I år har vi valt att förlänga öppettiderna på Mackmyradagen och hoppas på ett skönt häng i Whiskybyn även lite senare på kvällen!
Varmt välkommen!

Provningar och aktiviteter

PROVNING MED MASTER BLENDER: ANGELA D’ORAZIO
Vår Master Blender Angela bjuder dagen till ära in till två olika provningar på årets Mackmyradag. Vad Angela har hittat på för roligt i år får ni se på provningarna.
Pris: 125 kr
PROVNING: MINGELPROVNING I SKYBAR
Angela, vår Master Blender och Eric som är ansvarig för Mackmyra Reserve har under året hittat lite extra spännande fat som vi sparat till Mackmyradagen 2017 som finns att prova i destilleriets Skybar. Provningen är av mingelkaraktär och kommer ge dig möjligheten att stå över trädtopparna och kika ut över anläggningen samtidigt som du njuter av en god Mackmyra Whisky. Max 18 personer per provningstillfälle.
Pris 170 kr
PROVNING: OST & WHISKY
Förra årets succé är tillbaka. Här har vi en spännande provning där vi valt ut fyra ostar som vi testar tillsammans med fyra olika whiskies.  Nya whiskysorter till osten, vilken sort passar bäst i år?
Pris: 170 kr
PROVNING: CHOKLAD & WHISKY
Även i år har vi valt att erbjuda smaksuccén; choklad- och whiskyprovning som tagits fram tillsammans med Anna-Sofia Winroth från Gefle Chocolaterie. Under provningen smakar vi choklad av bästa kvalitét till olika sorters Mackmyra.
Pris: 170 kr
FATPROVNING
Du har även chansen att prova ditt egna fat under Mackmyradagen oavsett vilken lagringsplats du har ditt fat på. Du bokar provning av ditt fat i förväg via fatwebben. I år behöver du inte boka någon speciellt tid, utan kan droppa in i mån om plats när du känner för det. Fatprovningstältet har öppet 11-18 på lördagen.
FATFYLLNING
Det finns möjligheten för dig som precis har köpt ett fat att fylla det på plats. Boka fatfyllning via fatwebben. Vill du köpa ett fat och fylla det på Mackmyradagen, hör av dig till oss på eric@mackmyra.se
Vi kommer under våren att fortsätta boka in mer aktiviteter till Mackmyradagen så programmet kommer att uppdateras löpande, så håll utkik efter nya spännande saker. Observera att whiskyprovningar, fatprovningar, fatfyllningar har begränsat antal platser och måste förbokas. På plats på dagen finns eventuella restplatser. Bokningssidor hittar du längst ner på sidan.

 

Program för dagen

LÖRDAG 20 MAJ – MACKMYRADAGEN
Öppettider i whiskybyn: 11.00–22.00
Mingel på området, underhållning i tälten, provningar & destilleri-turer
 11.00–18.00 – Fatprovning
12.00–12.45 – Whiskyprovning: Ost & Whisky
12.00–12.45 – Whiskyprovning: Mingelprovning i Skybar
12.00–12.45 – Whiskyprovning: Choklad & Whisky
13.15–14.00 – Provning med Master Blender: Angela D’Orazio
13.15–14.00 – Whiskyprovning: Mingelprovning i Skybar
14.30–15.15 
– Whiskyprovning: Choklad & Whisky
14.30–15.15 
– Whiskyprovning: Ost & Whisky
14.30–15.15
 – Whiskyprovning: Mingelprovning i Skybar
15.45–16.30 
– Provning med Master Blender: Angela D’Orazio
15.45–16.30 
– Whiskyprovning: Mingelprovning i Skybar
17.00–18.00 
– Whiskyprovning: Ost & Whisky
17.00–18.00 
– Whiskyprovning: Mingelprovning i Skybar
19.00–22.00 – Mingelkväll med mat och musik i Whiskybyn

 

 

ÖVRIG INFORMATION

BUSS TILL WHISKYBYN
Även i år går det att åka buss mellan centrala Gävle och Mackmyra Whiskyby. Bussen går från Elite Grand Hotel (från utgången vid Norra Strandgatan) i början av dagen och sedan tillbaka på eftermiddagen/kvällen. Biljetter förköps via bokningssidan.
Pris: 30 kr / enkel resa
WHISKYHÄFTE
Under Mackmyradagen kommer vi inte att ta kontanter i Whiskybyn. Samtliga produkter betalas genom ett biljetthäfte med valörer eller kortbetalning. Ett biljetthäfte är värt 100kr. Häftena köps på plats eller förbokas via bokningssidan.
Pris: 100 kr /häfte.
BOENDE & TRANSFER
Vi samarbetar med Elite Grand Hotel, Clarion Hotel Winn och Scandic CH. Alla tre ligger centralt i Gävle. En buss avgår från Elite Grand Hotel till Mackmyra Whiskyby och tillbaka, observera att antal biljetter är begränsade och förköps i samband med bokningen. 
ELITE GRAND HOTEL
Bokas på 026-400 73 00 eller info.gavle@elite.se Ange Mackmyradagen som bokningskod.
Läs mer om Elite Grand Hotel
CLARION HOTEL WINN
Bokas på 026-647 00 00 eller cl.winn.gavle@choice.se Ange Mackmyradagen som bokningskod.
Läs mer om Clarion Hotel Winn
SCANDIC CH
Bokas på 026-4958110 eller gavle@scandichotels.com Ange Mackmyradagen som bokningskod.
Läs mer om Scandic CH