MACKMYRADAGEN 2 JUNI 2018

MACKMYRADAGEN 2018 – GÄVLE I RÖK!
Den andra juni bjuder Mackmyra in till årets stora mat och dryckesfest i Mackmyra Whiskyby. Internationella gäster, svenska whiskyentusiaster, gävlebor och livsnjutare möts i ett smörgåsbord av provningar, matupplevelser, grillar som fräser och rökar som ryker. Se, känn, dofta och upplev hur vi, som ett av endast få destillerier i världen, mältar och röker vårt eget korn.

STORT FOKUS PÅ MATEN
Några av våra gäster under dagen är Friggin BBQ och Gävle BBQ Team, två av landets bästa grillmästarlag som figurerat i TV4:s Grillmästarna och vunnit SM i Grill.  Tillsammans kommer de att servera Sveriges godaste ribs och högrev. Representanter ifrån Amerikanska rökarna Traeger och Svenska Ofyr kommer finnas på plats finns på plats för att prata grill och rök med er gäster.

På platser runt omkring i Whiskybyn möter du även andra olika smak- och tillagningsmetoder. Dessa representerar lokala delikatesser ifrån våra olika whiskylager.

Smögen – Nyrökta räkor; läckerheter ifrån den salta Bohuskusten
Häckeberga – Vilt och fågel från Sveriges Toscana
Lofsdalen – Fjällröding
Gut Basthorst – Tyska korvar

 

 

FOODCOURTS
Runt omkring i Whiskybyn möter du olika smak,-och tillagningsmetoder. Som också representerar lokala delikatesser ifrån våra olika lagringsplatser i Sverige och Tyskland.

SMAKMARKNAD
Utställare av delikatesser är bland annat Ofyr, Traeger, Broil King, Johan & Nyström, Pastillfabriken med flera med möjlighet att köpa godsaker med sig hem.

 

Provningar och aktiviteter

WHISKYPROVNING: DEN SVENSKA EKEN
De eftertraktade Svenska ekfaten är tillbaka som 30-litersfat i begränsad upplaga. Med kraftfull kryddighet blir whisky lagrad på svensk ek något utöver det vanliga. Här lär vi oss mer om vad eken har för betydelse för faten.
Pris: 170 kr

WHISKYPROVNING: OST OCH WHISKY
En stående succé på Mackmyradagen. I år har vi valt ut fyra nya whiskys som vi testar tillsammans med utvalda ostar. Vilken kombination blir årets favorit?
Pris: 170 kr

WHISKYPROVNING: EXPLORERS IN WHISKY – EN INTRODUKTION
Den perfekta introduktionen i Mackmyrawhiskyns underbara värld. Här får du prova ett tvärsnitt av vår prisbelönta whisky. Allt ifrån buteljerade produkter till sprit från små 30-liters fat.
Pris: 170 kr  

WHISKYPROVNING: RÖK- DET SVENSKA ORIGINALET
Vår rökigaste provning hittills. En hyllning och smakresa där vår unika enrisrökta malt står i fokus. Vi provar allt från det rökiga och extra rökiga rådestillatet till färdiga whiskys.
Pris: 170 kr

WHISKYPROVNING: SMOKE- THE SWEDISH ORIGINAL
The smokiest tasting ever! A tribute and a taste experience where our unique juniper peated malt is in focus. We try the peated and the extra peated new make along with some of our smoky whiskies. Pris: 170kr

EXKLUSIV PROVNING I SKYBAR
Tag chansen att få möta Mackmyras Eric Bräck & Angela D’Orazio i en exklusiv provning. Här får du en personlig och nära provningsupplevelse där Angela tar dig med bakom kulisserna kring tankar och idéer om smaker och hur vi leder nya världens whiskyutveckling och Eric berättar mer om några av sina absolut mest spännande fattyper. Till detta tillfälle provas exklusiv whisky ifrån handplockade och annorlunda 30-liters fat.
Pris: 295kr/person

MACKMYRA – THE PARTY
Efter dagens alla härliga intryck så avrundar vi kvällen med fest på anrika Elite Grand Hotel. Den lyxiga buffén står uppdukad från kl. 20 och festen pågår fram till midnatt. Skön musik, härliga människor samsas i Pelarsalen och klassiska Verandan. Vi stylar om baren till en Mackmyra Cocktailbar och fokuserar på drinkar i världsklass.
Pris: 395kr/person

FATPROVNING
Prova ditt fat under Mackmyradagen oavsett var det lagras. Du bokar provning av ditt fat i förväg via fatwebben.

FATFYLLNING
Det finns möjligheten för dig som precis har köpt ett fat att fylla det på plats. Boka fatfyllning via fatwebben. Vill du köpa ett fat och fylla det på Mackmyradagen, hör av dig till eric@mackmyra.se

 

Program för dagen

LÖRDAG 2 JUNI – MACKMYRADAGEN
Öppettider i Whiskybyn: 13.00–19.00
Mingel på området, underhållning i tälten, provningar & destilleriturer.

13.00–13.45 – Whiskyprovning: Den svenska eken
13.00–13.45
 – Whiskyprovning: Explorers in whisky – En introduktion
13.00–13.45 – Whiskyprovning: Rök –  Det Svenska originalet
13.00–14.00 – Whiskyprovning: Exklusiv provning i Mackmyra Skybar
13.15–14.00
 – Whiskyprovning: Ost & whisky
14.00–14.45 – Whiskyprovning: Den svenska eken
14.00–14.45 – Whiskyprovning: Explorers in whisky – En introduktion
14.00–14.45 – Whiskyprovning: Rök –  Det Svenska originalet
14.30–15.30 – Whiskyprovning: Exklusiv provning i Mackmyra Skybar
14.30–15.15 – Whiskyprovning: Ost & whisky
15.00–15.45 – Whiskyprovning: Den svenska eken
15.00–15.45 – Whiskyprovning: Explorers in whisky – En introduktion
15.00–15.45 – Whisky tasting: Smoke-  The Swedish Original (In English)
15.45–16.30 – Whiskyprovning: Ost & whisky

 

 

16.00–16.45 – Whiskyprovning: Den svenska eken
16.00–16.45
 – Whiskyprovning: Explorers in whisky – En introduktion
16.00–16.45 – Whiskyprovning: Rök –  Det Svenska originalet
16.00–17.00– Whiskyprovning: Exklusiv provning i Mackmyra Skybar
17.00–17.45 – Whiskyprovning: Den svenska eken
17.00–17.45 – Whiskyprovning: Explorers in whisky – En introduktion
17.00–17.45 – Whiskyprovning: Ost & whisky
17.00–17.45 – Whiskyprovning: Rök –  Det Svenska originalet
17.30–18.30 – Whiskyprovning: Exklusiv provning i Mackmyra Skybar
18.00–18.45 – Whisky tasting: Die schwedische Eiche – (In Deutsch)
18.00–18.45 – Whiskyprovning: Explorers in whisky – En introduktion
18.00–18.45 – Whiskyprovning: Rök –  Det Svenska originalet
18.15–19.00 – Whiskyprovning: Ost & whisky

 

 

Smakmarknad

INNEGÅRDS HJORTFARM
Innegårds Hjortfarm erbjuder svensk kvalitetshjort, Kronhjort, som från födsel till slakt aldrig lämnar hägnet. Innergårds Hjortfarm sätter stort fokus på djurens välmående vilket märks på köttets höga kvalitét, djuren lever under lugna förhållanden, långt ifrån störande stress.

JANSSONS BRÖD
Janssons Bröd grundades på 40-talet av Gustav Jansson och idag drivs bageriet av Gustavs barnbarn Lina som tog över 2011. Bageriet
 bakar allt från grunden med äkta råvaror och vårt sortiment består bl.a. av surdegsbröd, knäckebröd , bullar, bakverk mm. Förutom bageriet har Janssons Bröd också ett café /brödbutik i centrala Ljusdal.

TRAEGER – PELLETSGRILL & SMOKER
Traeger är enligt grillentusiasterna något av det största som hänt på väldigt länge. Varumärket Traeger har varit tongivande i amerikanska BBQ-världen i hundra år, och har de senaste åren fulländat sina grillar till en ny generation matlagningsmaskiner. Traeger-grillarna eldas med pellets, vilket är rent pressat trä helt utan tillsatser. Miljövänligare grillning finns inte!

JOHAN & NYSTRÖM
Sedan tolv år tillbaka, då två Johan, bröderna Nyström och en Anders beslöt sig för att starta ett kafferosteri, har vi kunnat avnjuta deras många olika, delikata kaffesmaker. Och visst är det som Johan & Nyström säger, att riktigt god smak talar för sig själv?

ALMNÄS BRUK
Tillverkningen av ost på Almnäs Bruk återupptogs den 21 oktober 2008 efter ett uppehåll sedan 1961. Det är det fjärde kända ysteriet i Almnäs historia och vi vet med säkerhet att osttillverkningen existerade redan på 1830-talet. 
Tekniken, ystkar, ostpressar med mera har vi hämtat i Schweiz. Ystkaret är gjort av koppar vilket anses bidra positivt till ostens kvalitet.

ORDESIGN AB
Olof Roslund står bakom all sin möbeldesign och produktion sker i Gävle. Materialet de arbetar med är framförallt gammalt återvunnet golvvirke från vårt närområde med en historia, vilket ger rustika och möbler med patina. Möblerna har en karaktär att man med fördel kan inreda möblerna tillsammans med både gammalt och nytt.

HÅDELLGÅRDEN
På gården i Bergby tillverkas glass (med bland annat whiskysmak), ost och korvar. Hådellgården bedriver också, tillsammans med andra bönder, en delikatessbutik i Bergby med ett produktionskök för uthyrning till privat/företag. 

JARSEMÅL
Jarsemål tillverkar sylt, gelé & marmelad spetsad med Mackmyra Whisky. Monicas egentillverkade produkter är alltid lagade från grunden och gjorda med lokalproducerade råvaror så långt det bara är möjligt – lokalproducerat med norrlandskänsla!

FUNKY MAN
Mitt i Gävle ligger Funky Man Barber&Shops med barberare i toppklass i en spännande herrklubbsatmosfär. Här lever traditionen från svunna tider då herrbarberaren var en öppen och social plats dit män kunde gå och diskutera livet i väntan på sin nya look.

HABANERO KAMADO BBQ
Habanero Kamado bbq är en keramisk kolgrill som håller värmen länge. Den keramiska isoleringen gör att värmen hålls inne i grillen så man behöver inte använda så mycket kol. Detta är en stor fördel jämfört med traditionella kolgrillar! Kamado har flera olika funktioner. Du kan grilla (såklart), röka, rosta och baka på grillen. Kamado grillen är det självklara valet för den riktiga grillentusiasten.

HÄCKLE GÅRD
Maria och Lennart Sjöberg driver mjölkproduktion och tillverkar sin egen, fantastiskt goda ostkaka av en del av mjölken. På Mackmyradagen har du chansen att provsmaka den för sig själv eller testa den spännande kombinationen ost och Mackmyra whisky.

TEAM GÄVLE BBQ
Mer info kommer inom kort.

HOPSIE DAISY
Hopsie Daisy Brewing Company är bryggeriet från Gävle som med glimten i ögat och volymen på max brygger öl med stort hjärta och stora smaker. De första produkterna släpptes under våren 2017 och kommer att finnas för provsmakning på Mackmyradagen.

PASTILLFABRIKEN, BRAND OF GEFLE
Pastillfabriken  produktutvecklar, förpackar, marknadsför och äger nischvarumärken inom produktområdet pastiller. Pastillfabriken är en uppstickare på konfektyrmarknaden med hög kvalité och premiumkänsla i fokus. Några av Pastillfabrikens varumärken är vi  
Mackmyra, Portello och Bronzol.

OFYR – VEDELDAT GRILL- & STEKBORD
När matlagning utomhus blir en konst! OFYR är en ny unik produkt i cortenstål. Ett helt nytt sätt att laga mat på, alla är med och samlas runt lägerelden. OFYR förgyller dessutom din uteplats med sin nytänkande design som med tiden utvecklar en attraktiv naturlig patina. Känslan att mötas kring lägerelden är oslagbar och något vi gjort i urminnes tider.

BILMETRO
Redan 1922 startade företaget i Hudiksvall. Bilmetro är idag ett av Sveriges ledande bilföretag och dagens sortiment omfattar Volkswagen person- och transportbilar, Skoda, Audi, Seat, Kia, Honda och Scania Lastbilar.

FLER SMAKUTSTÄLLARE PRESENTERAS INOM KORT…

ÖVRIG INFORMATION

BUSS TILL WHISKYBYN
Även i år går det att åka buss mellan centrala Gävle och Mackmyra Whiskyby. Bussen går från Elite Grand Hotel (från utgången vid Norra Strandgatan) i början av dagen och sedan tillbaka på eftermiddagen/kvällen. Biljetter förköps via bokningssidan.
Pris: 30 kr / enkel resa

BOENDE & TRANSFER
Vi samarbetar med Elite Grand Hotel och Clarion Hotel Winn. Båda ligger centralt i Gävle. En buss avgår från Elite Grand Hotel till Mackmyra Whiskyby och tillbaka, observera att antal biljetter är begränsade och förköps i samband med bokningen. 

ELITE GRAND HOTEL
Bokas på 026-400 73 00 eller info.gavle@elite.se Ange Mackmyradagen som bokningskod.

Läs mer om Elite Grand Hotel

CLARION HOTEL WINN
Bokas på 026-647 00 00 eller cl.winn.gavle@choice.se Ange Mackmyradagen som bokningskod.

Läs mer om Clarion Hotel Winn