För Fatägare

Buteljering

BUTELJERINGAR

Är det dags att buteljera ditt fat? När din whisky har mognat bokar du in ditt fat för buteljering via fatwebben.

BUTELJERINGSTILLFÄLLEN 2018  FÖR UTHÄMTNING I
SVERIGE ELLER DANMARK

Sommar
Sista osa: 12 mars 2018
Tidigaste uthämtning: 8 juni 2018
Ej för fat som lagras i Lofsdalen

Höst
Sista osa: 6 augusti 2018
Tidigaste uthämtning: 12 oktober 2018

Vinter
Sista osa: 1 oktober 2018
Tidigaste uthämtning: 30 november 2018
Ej för fat som lagras i Lofsdalen

FÖR UTHÄMTNING I TYSKLAND, GUT BASTHORST 2018

Höstmarknad
Sista osa: 12 mars 2018
Tidigaste uthämtning: 8 juni 2018
Vi rekommenderar er att boka in er uthämtning under Höstmarknaden på Gut Basthorst som äger rum den
7 september – 9 september.

Vintermarknad
Sista osa: 1 oktober 2018
Tidigast uthämtning: 30 november.
Vi rekommenderar er att boka in er uthämtning under någon av Gut Basthorst vinter/julmarknader som sker 30 nov – 1 dec, 6 dec-8 dec, 13 dec- 14 dec.

För uthämtning via Tyskland, Gut Basthorst kontakta kontakt@mackmyra.com eller 026-54 18 80.

Rekommenderad lagringstid

FATTYP
OLAGRAD FÖRLAGRAD
Bourbonfat 3-6 år 1-2 år
Refill Bourbonfat 4-6 år 1-3 år
Oloroso 3-5 år 1-2 år
Refill Oloroso 3-6 år 1-3 år
Svensk Ek 3-4 år 1-2 år
Refill Svensk Ek 3-5 år 1-3 år
Ambassadörsfat 4-5 år N/A
Refill Ambassadörsfat 4-5 år 1-3 år
Gravityfat 3-5 år 1-3 år
Refill Gravityfat 3-5 år 1-3 år

Samtidigt som du gör din buteljeringsanmälan via fatwebben väljer du också vilken text du vill att vi skriver på dina etiketter. Texten får maximalt innehålla 30 tecken, inklusive mellanslag och skiljetecken.  Du kan även välja att fylla ditt fat igen eller om du vill köpa loss tomfatet och få det hemskickat.

Priser för refill


Elegant:
13 000kr
Rök: 15 400kr
Extra Rök: 17 800kr
Förlagrad Elegant: 16 600kr

 Priserna är inklusive fatvårdsavgift (3000kr)

Har du fler funderingar angående buteljering av ditt fat, se vanliga frågor och svar.