För Fatägare

Buteljering

BUTELJERINGAR

Är det dags att buteljera ditt fat? När din whisky har mognat bokar du in ditt fat för buteljering via fatwebben.

BUTELJERINGSTILLFÄLLEN 2017  FÖR UTHÄMTNING I
SVERIGE ELLER DANMARK

Midsommar
Sista osa: 27 mars 2017
Tidigaste uthämtning: 9 juni 2017

Höst
Sista osa: 7 augusti 2017
Tidigaste uthämtning: 13 oktober 2017

Jul
Sista osa: 9 oktober 2017
Tidigaste uthämtning: 1 december 2017

För uthämtning via Tyskland, Gut Basthorst kontakta kundservice@mackmyra.se eller 025-54 18 80.

 

Rekommenderad lagringstid
FATTYP
OLAGRAD FÖRLAGRAD
Bourbonfat 3-6 år 1-2 år
Refill Bourbonfat 4-6 år 1-3 år
Oloroso 3-5 år 1-2 år
Refill Oloroso 3-6 år 1-3 år
Svensk Ek 3-4 år 1-2 år
Refill Svensk Ek 3-5 år 1-3 år
Ambassadörsfat 4-5 år N/A
Refill Ambassadörsfat 4-5 år 1-3 år
Gravityfat 3-5 år 1-3 år
Refill Gravityfat 3-5 år 1-3 år

Samtidigt som du gör din buteljeringsanmälan via fatwebben väljer du också vilken text du vill att vi skriver på dina etiketter. Texten får maximalt innehålla 30 tecken, inklusive mellanslag och skiljetecken.  Du kan även välja att fylla ditt fat igen eller om du vill köpa loss tomfatet och få det hemskickat.

Har du fler funderingar angående buteljering av ditt fat, se vanliga frågor och svar.