För Fatägare

Fatprovning

Ett av de mest uppskattade inslagen i att äga ett fat är att provsmaka whiskyn och att uppleva hur den förändras från gång till gång.

När ditt fat har lagrats i ungefär ett år börjar det bli dags att göra din första provsmakning. Eftersom storleken på fatet är betydligt mindre än traditionellt så kommer du att upptäcka att det har hänt en hel del på kort tid.

OLIKA SÄTT ATT PROVA DITT FAT

Du kan prova ditt fat i anslutning till ditt lager och på mässor där vi deltar. Ju oftare du provar ditt fat, desto närmare kan du följa mognaden hos din whisky och ta kontroll över smakutvecklingen.
Du bestämmer själv när din whisky är redo och bokar in fatet för buteljering.

FATPROVNING

Traditionell fatprovning där en provningsledare guidar dig igenom hur du provar ditt fat och vad du ska tänka på.

FATPROVNING VID BORDET

I samband med att du äter lunch eller middag i vår whiskyrestaurang kan du prova dina fat som lagras i Skogslagret. Observera att vi behöver din bokning 24 timmar innan ditt besök. Vid bokning av bord anger du då fatnummer samt hur många cl du önskar vi tar ut.
Boka bord i restaurangen i Whiskybyn.

FATMINGEL

Ibland bjuder vi in till fatmingel på externa restauranger runt om i landet. En festlig tillställning där ni i samband med att ni provar ert fat minglar med fler fatägare. Ibland är det ett föredrag i samband med minglet och ofta bjuds det på något tilltugg.

De olika typerna av fatprovning kan variera beroende på vid vilket lager ni lagrar ert fat.

Vill du se tillgängliga tider eller boka in dig för fatprovning?