Svensk Ek 2008

Volym: 70 cl / Alkoholhalt: 47 % vol. Artikelnr: 40242-01

Moment Svensk Ek 2008 är en elegant whisky som lagrats på 5 st 100-litersfat av svensk ek. Här möts vanilj, rostad ek, tobaksblad och toner av smörkola. Utgåvan är begränsad till endast 761 exemplar som destillerades på Sveriges nationaldag 2008 och buteljerades i april 2018.

Angela D’Orazio, Master Blender:
”Mackmyras 1st fill 100-litersfat av svensk ek ger en fin bild av vår whisky lagrad på den svenska eken. Whiskyn blir fruktig och fin med en elegant kryddighet. För de som gillar traditioner och nyskapande i ett har den både de klassiska ekfatens vanilj med den lite stramare nordiska ekens kryddiga karaktär och Mackmyras fruktiga destillat”. 

Om Moment-serien
Under sina provsmakningsturer i Bodås gruva och på Fjäderholmarna stöter vår Master Blender Angela D’Orazio ibland på fat som hon tycker utmärker sig från de övriga.

Därför har vi skapat Mackmyra Moment: en mycket begränsad serie där de unika faten får komma till sin rätt. Eftersom det handlar om ett litet antal fat varje gång så är upplagorna i Moment-serien mycket begränsade. Njut av Mackmyras finaste fat i denna mycket exklusiva serie.


Doft

Fruktig, smörig och ekig, med kolakakor, choklad, päronkola, mandelmassa och ingefära. En lättare sälta hittas även med toner av roquefordost och mineraliteter.


Smak

Fruktig och kryddig med en mjuk ekighet. Kryddig rostad ek och tobaksblad med smörkola och vanilj. Texturen är krämig och medelfyllig. Etersmaken är lång, mjuk och ekig med ett torrare slut.