Mackmyra och plantation - A caribbean love affair

Som ni redan känner till gillar vi på Mackmyra att utforska, upptäcka, prova nytt och gå vår egen väg. Efter många års efterfrågan av kunder gällande whisky som slutlagrats på romfat kan vi äntligen berätta att det blivit verklighet!
Nu kan vi för första gången erbjuda den efterlängtade smakkombinationen whisky med romfinish, något som efterfrågats många gånger genom åren av våra fatkunder och ambassadörer. 
I samarbete med Plantation Rum har vi tagit fram ett 30-litersfat som mättats med Barbados Grand Reserve Rum, vilket ger otroliga förutsättningar för den kommande whiskylagringen. Kombinationen öppnar dörrar till helt nya dimensioner hos whiskyn som får toner av melass, arrak och härliga bakkryddor.

Från idé till drömwhisky

Vi har haft turen att få starta upp ett samarbete där vi från första början känt att vi kommer att skapa någonting riktigt speciellt – vi är otroligt stolta över att få presentera vår nya partner Plantation Rum! 
Så, för två år sedan inledde vi kommunikationen med Plantation och påbörjade den gemensamma resan mot vår drömwhisky. Mackmyras Master Blender Angela D’orazio och Alexandre Gabriel, Plantations grundare och källmästare, startade sedan sitt samarbete. Tillsammans tog de fram en gemensam vision för Mackmyras romfatslagrade whisky och för Plantations whiskyfatslagrad rom.
 
I vintras var det så äntligen dags för att skeppa våra nytömda 30-liters fat till Plantations lager i Cognac där de mättades med Barbados Rum – Grande Reserve. Efter åtta månader i Plantations lager tömdes faten och skeppades under hösten tillbaka till Bodås gruva för att åter fyllas med Mackmyra Whisky. Allt över noga överseende från våra Master Blenders.

 

*Plantations whiskyfatslagrade rom släpps i en begränsad volym under hösten 2017.

Smak och karaktär

Till romfinishlagringen erbjuder vi våra så kallade Ambassadörsfat. Det är ett fat som består av amerikansk vit ek i kroppen och svensk ek i gavlarna, ett fat som kommer plocka fram det absolut bästa från rommättningen. Faten är mättade med Plantation Grand Reserve Rum.
Osäker på vad du ska välja? Här till höger kan du läsa en beskrivning av de olika recept som du kan välja att fylla ditt fat med.
Fyllt med elegant recept (SLUTSÅLT)
Smöriga, sockriga och kryddiga Barbados-toner med arrak, kokos, vanilj, sockermelass och päronfrukt. Om du istället väljer att fylla ditt fat med förlagrat recept så innebär det att det fylls med whisky som redan mognat i fyra år på ett 200-liters bourbonfat. Du får då karaktär från det fatet, men också en kortare väntan tills din whisky blir färdig.
Fyllt med rökigt recept
Välintegrerad svensk torvig enrisrök möter kryddig rom. Smöriga, sockriga, arraks- och barbados-toner med kokos, vanilj, sockermelass och päronfrukt. I det extra rökiga receptet har vi dubblat mängden torv, vilket ger en kraftigt rökig whisky.

 

Beställ