Mackmyra Reserve - THE CRAFT BEER EDITION

Whisky för dig
som älskar öl

banner_wide_Reserve

Det ligger i vår natur att ställa frågor och nyfiket utforska nya vägar och spår. Vi är glada att kunna presentera ett spännande samarbete med fyra svenska ölbryggerier som delar den nyfikenheten med oss. Tillsammans har vi tagit fram fyra exklusiva och progressiva whiskyfat som mättats med hantverksmässig öl i världsklass. Antalet fat av respektive sort är ytterst begränsat.

Öl och whisky är som bekant väldigt närbesläktade då de är gjorda på samma grundråvaror: korn, jäst och vatten. Man skulle kunna se det som att öl är en mer utarbetad variant av whiskyns första stadium, innan den destilleras för att bli starksprit.

När vi tidigare experimenterat med ölmättade whiskyfat har det vart en utmaning som resulterat i fantastiska smakkombinationer. När whiskyn fått mogna på ett fat som tidigare lagrat öl utvecklas en fin treenighet med maltighet, sötma och fruktighet.

Vi väntar nu med spänning på slutresultatet av detta roliga samarbete som bjuder på lekfullhet, hantverksmässighet och passion för två fantastiska drycker.

Du kan läsa mer om samarbetet här.

Vill du veta mer om vad det innebär att äga ditt eget fat? Kontakta oss på 08-55 60 25 80, kundservice@mackmyra.se eller lämna en intresseanmälan.