Traveler

Whisky som kan flyga

Vår whisky Traveler innehåller vår prisbelönta Svensk Ek vars flaska specialdesignats för SAS. Traveler serveras i Business Class och PLUS samt finns till försäljning i Go, på interkontinentala och Europa flygningar. Flaskorna är på 50 ml där tio procent  av whiskyn lagrats på svenska ekfat. 500 millilitersflaskan finns enbart till servering (ej till försäljning) i Business class.

Whiskyn har en kryddig karaktär med inslag av sandelträ, torkad ingefära, svartpeppar, rostade ekfat och örter. Kryddigheten kompletteras av en fruktig bas med vanilj- och kolatoner, likt karamelliserat socker från ekfat som tidigare lagrat bourbon.

– Nu kan whiskyälskare över hela världen njuta av vår whisky och förhoppningsvis kommer fler resenärer upptäcka oss på någon av sina resor. Vi har alltid arbetat med personlig whisky och därför är det extra kul att vi även fick möjlighet att anpassa designen till SAS varumärke, säger Susanne Tedsjö, Mackmyras försäljnings- och marknadschef.

Mackmyra Whisky finns på alla SAS flygningar från den 26 mars 2017.


Doft

Fruktig med citrus, päron, äpple, honung, lätt ekighet med söta, lätt rostade, brödtoner och frisk smörkola.


Smak

Fruktig och mjuk med citrus, kola och honung. En lätt ekighet kan skönjas på slutet. Eftersmaken är välstämd och balanserad med toner av mörk choklad.