|     English / Swedish

Whiskysommar byts mot whiskyhöst

Efter en lång ledighet och en hel del resande i sommar har nu min whiskyhöst kommit igång ordentligt igen – och jag älskar verkligen höstens friska energi och känslan den ger av omstart! Med den har många nästan färdiga projekt dykt upp igen, och flera nya har tillkommit. Men ni vet ju hur det är. Jag kan inte berätta om dem – än…

Men det jag KAN berätta nu är…

Ja, i våras släppte vi säsongswhiskyn Gruvguld, sammansatt av en massa fina, (mest) eleganta små Mackmyrafat, med några tillsatta kryddfat med lite äldre slutlagrad whisky från våra s.k. quarter casks, 100-128-liters. Det som gjorde det extra roligt med att arbeta med Gruvguld var att så många inom personalen var med och testade fram/blandade till delar av den. Häromdagen hittade jag just de testflaskorna och tänkte lite på vad man skulle kunna använda dom till. Vid närmare eftertanke kanske de är perfekt material till en kommande provning, eller vad tror ni? Med kollegor från kundvård, destillerioperatörer och logistiker, provningsledare och ekonomi som leder provningen, eller vad säger ni? Den provningen vill jag gå på!

Moment Efva {björkvinsfinish med oloroso- och körbärsvinsfat} är som ni kanske vet, nyligen släppt, och jag känner mig både jättenöjd med resultatet och med det härliga samarbetet med Efva. Efvas input till en rundare smak var också kul – hon bidrog alltså inte bara till utseendet och korken.

Sensommarens pressmöten runt utgåvan var sedan perfekta för att knyta an till vardagen igen – ja, förutom den allra första pressträffen, då min megasommarförkylning som varade i hela tre veckor satte stopp för all smak och doft…

En kanonfin artikel med mig och Efva kommer också i nästa nummer av Vin&Bar Magazin med jättefina bilder av fotograf Rickard Eriksson. Haha, jag erkänner härmed att jag kände mig som värsta modellen under fotograferingen, tänk att få hänga med den snygga, trevliga och proffsiga f.d. modellen Efva och bli plåtad, ni ser det på bilderna! Till saken hör faktiskt att jag också frifräste lite som modell i Italien i min ungdom, men nu var det trots allt ett litet tag sedan… Liten skön egoboost där, tjoho tjohej!

Så, vad händer nu? Jag kom just hem från en spännande craftsmässa i London där jag var inbjuden som huvudtalare och bland annat träffade ett gäng med nya tillverkare som precis kommit igång med sin tillverkning. Det var spännande att få höra om frågor de hade och olika utmaningar i deras uppstart. Mackmyras plats i tillvaron tedde sig än mer lite självklar och alla tyckte det var kul att få nyheter från oss i Svedala. Alla ville gärna vilka mer om vårt nya engelska bolag!

Ja, och så kommer höstens benvärmare i form av den kommande säsongswhiskyn Vinterglöd att presenteras på Stockholm Beer & Whisky Festival. Jag säger inget mer än att den finns att testa i vår monter på mässan under de två helgerna – och sen släpps den på bolaget 19:e oktober.

Avslutningsvis önskar jag er alla en riktigt skön och lagom ruggig whiskyhöst – med förhoppning att ni som provat eller kommer att prova de senaste släppen från oss, gillar dem också.

Du som är ute på sociala medier och seglar får gärna berätta om din upplevelse med de nya buteljeringarna om du har lust, tagga mig och oss på @angelasshare och @mackmyrawhisky på Instagram!

Hoppas vi ses och hörs snart igen, med varma whiskyhälsningar, Angela D’Orazio, Master Blender