|     English / Swedish

Mackmyra Moment

Moment Tolv

Sveriges första 12-åriga whisky

Volym: 70 cl / Alkoholhalt: 47,0 % vol.

Moment tolv, whiskyn från 2004, kommer från några
av de första fat som flyttade in i Bodås gruva. Efter tolv år av lagring på fina 1st fill Bourbon-fat får den nu se ljuset igen. Resultatet är en elegant whisky med en mjuka toner av rostad ek.

Angela D’Orazio, Master Blender på Mackmyra Svensk Whisky.
Det här är verkligen en mycket speciell whisky för oss. Sedan hösten 2004 har vi sparat faten och testat dem kontinuerligt för att säkerställa kvaliteten. Moment Tolv är en milstolpe i vår och i Sveriges historia.

Släpps i begränsad upplaga (1200 flaskor av 1490) på Systembolaget 16 februari. Moment Tolv kommer inte finnas tillgänglig på Systembolagets hyllor utan finns att beställa via deras webbutik. Bokningen öppnar den 16:e februari kl. 10.00.
Artikelnummer: 40042

Moment-serien

Vår Moment-serie är mycket begränsad sådan där de unika faten får komma till sin rätt. Eftersom det handlar om ett litet antal fat varje gång så är upplagorna i Moment-serien mycket begränsade. Njut av Mackmyras finaste fat i denna mycket exklusiva serie.


Doft

Bärig och fruktig med vanilj, mjuk päron- kola och härliga rostade ektoner.


Smak

Bärig och fruktig med lätt oljiga och kryddiga aromer av ek, vanilj och mjuka örter. Eftersmak: Lång och kryddig med rostade ektoner, vanilj och kryddiga örter.


Medaljer