|     English / Swedish

Mackmyra

Blomstertid

Med finish från körsbärsvins-fat

Volym: 70 cl / Alkoholhalt: 46,1 % vol. / Art.nr: 40465

Mackmyra-Blomstertid

Blomstertid är en single malt whisky som delvis slutlagrats på körsbärsvinsfat. Mackmyra Blomstertid finns tillgänglig i begränsad upplaga och lanseras på Systembolaget den 6 maj 2016.

Det är första gången Mackmyra tagit fram en whisky med körsbärsvin som tongivare, vilket ger whiskyn en särskild karaktär som passar väl till sommaren.

Blomstertid är en svensk single malt whisky som delvis har finishlagrats på fat som tidigare lagrat körsbärsvin, vilket ger en doft av bär och frukt med mjuka toner av ek, kryddiga blommor samt inslag av friska citrusfrukter. Smaken är välbalanserat bärig och fruktig med influenser av ek, russin, körsbär, vaniljkola och lätt kryddiga örter av ingefära och anis. Eftersmaken är mjukt bärig och torrt kryddig av ek.

Körsbärsblommans rosa färg återfinns i både förpackningen och svagt i whiskyn som har fått en aning rosa nyans av sin tid på körsbärsfat. Blomstertid är en whisky som kommer helt till sin rätt under ljumna sommarkvällar.

Beställ Blomstertid på Systembolaget.


Doft

Härligt bärig och fruktig med kryddiga blommigheter och mjuka ektoner. En kryddig ek hittas även, tillsammans med örtigheter av ingefära, anis och lätta tobaksblad samt friska citrusfrukter.


Smak

Fruktig och bärig. Välbalanserad frukt och ek med körsbär, russin och vaniljkola, och lätta kryddiga örtigheter av anis och ingefära. Texturen är medelfyllig.


Priser

Skärmavbild 2016-05-23 kl. 17.15.33 ISC, International Spirits Challenge Gold 2016 Skärmavbild 2016-05-23 kl. 17.19.25 ITQI, International Taste & Quality Institute, 2 star 2016 Wizards - gold 2016 Wizards of Whisky Gold 2016 mackmyra_bronze