|     English / Swedish

Mackmyra

Iskristall

Mjukt värmande, likt den öppna spisens sista glöd.

Volym: 70 cl / Alkoholhalt: 46,1 % vol. / Art.nr: 40461

Mackmyra-Iskristall

Mackmyras nya vinterwhisky, Iskristall, finns i Systembolagets tillfälliga sortiment. Iskristall är den tredje utgåvan i en den fristående säsongsserie som tagit över efter den populära Mackmyra Special-serien.

Mackmyra Iskristall är en spännande sammansättning av smaker som förenats i en slutlig lagring på fat som tidigare lagrat Pedro Ximenes-sherry. Resultatet är en kryddig whisky med söta russintoner, kola och vanilj. Kraftfull och ren, som vinterluften i de svenska fjällen. Mjukt värmande, likt den öppna spisens sista glöd. Mångsidig men perfekt balanserad.

Mackmyra Iskristall har utsetts till Europas bästa single malt whisky av World Whiskies Awards 2015. Vi på Mackmyra är naturligtvis både glada och stolta för den prestigefulla utmärkelsen.


Doft

Kryddig, fruktig, ekig och bärig med toner av honung och rostade ekfat. Tobak och friska örter blandas väl med aromer av torkad frukt, päron och citrus.


Smak

Fruktig med en fin örtig kryddighet. Vaniljkola, anis, söta russin och druvfrukt i en balanserad kryddig och ekig smak. Eftersmaken är ekig och kryddig med inslag av torkade frukter


Priser