|     English / Swedish

Skördetid

Volym: 70 cl / Alkoholhalt: 46,1 % vol. / Art. nr: 40414

För första gången presenterar vi  en säsongswhisky som är finishlagrad på Amaronefat från Masi. Med vinet som tongivare har den nya säsongswhiskyn en mjuk och kryddig karaktär som passar väl till hösten och vintern. 

Skördetid är en elegant svensk single malt whisky som har lagrats på italienska Amaronefat, Masi Costasera Amarone, men samtidigt behållit grundkaraktären från våra whiskyfat. Whiskyn har lagrats i Bodås gruva mellan 2008 till 2012 och avslutningsvis, till större delen, finishlagrats under sex månader på Masis fat.

Doften är kryddig, fruktig och örtig med varma vinösa druvtoner och inslag av mineraler. Smaken är fruktig och kryddig av torkad frukt som russin, päron samt ingefära och vanilj. Texturen är krämig och medelfyllig. Eftersmaken är lång, fruktig och kryddig av ek med varma russin.

Skördetid har en naturlig färg efter mognadslagringen. Whiskyn kommer helt till sin rätt under mörka höst- och vinterkvällar och passar utmärkt att drickas som den är eller serveras till en god efterrätt.

Raffaele Boscaini, Masi Technical Group:

Det är väldigt fascinerande att se hur våra fat, som under lång tid lagrat Masi Costasera, har överfört karaktären och de specifika aromerna från vårt unika vin till en annan unik produkt. Smakupplevelserna är helt olika när man jämför de två produkterna var för sig, men whiskyn som finishlagrats på våra fat har fått Costaseras distinkta smaker av mörka körsbär i kombination med den typiska fruktigheten, de växtbaserade tonerna tillsammans med vaniljkolasmaken från Mackmyra.

Angela D’Orazio, Master Blender

“Jag älskar de äldre små faten som bidrar med en mjuk tuggighet till blandningen”.

Carl Klingberg, styrelseordförande Mackmyra. 

När jag besökte det italienska vinhuset Masi under en vinresa kände jag direkt att det var ett företag som matchar Mackmyras värderingar och arbetssätt. Det var inte svårt att sälja in idéen om att göra en whisky med Amaronefinish till vår Master Blender Angela D’Orazio som har italienskt påbrå.

Antal producrade flaskor: 24.156 st

Skördetid lanseras i begränsad upplaga på Systembolaget den 17 november 2017.

ARTIKLAR & RECENSIONER

 


Doft

Kryddig, fruktig och örtig med varma vinösa druvtoner och en viss mineralitet. En mjukt vaniljig ekighet med aromer av anis, ingefära, russin, päronkola och vanilj.


Smak

Fruktig och kryddig med torkad frukt, päron och russin, ingefära och vanilj. Texturen är krämig och medelfyllig. Eftersmaken är fruktig, kryddig och ekig med varma russin.


Medaljer