|     English / Swedish

MACKMYRA

Vinterdröm

Volym: 70 cl / Alkoholhalt. vol: 46,1 %

Mackmyra Vinterdröm är en fruktig och kryddig single malt whisky, tillverkad i begränsad upplaga. Whiskyn är ett samarbete med Plantation Rum och har delvis finishlagrats på fat som tidigare lagrat deras Barbados- och Jamaican Rum. Resultatet är en mjukt ekig whisky med toner av apelsin, vanilj, arrakskryddor och demerasocker – en karibisk kärleksaffär.

Angela D’Orazio, Master Blender, Mackmyra:
– När jag och Alexandre, Plantations grundare och källarmästare, pratade första gången för 1,5 år sedan blev vi direkt jätteentusiastiska över det här möjliga samarbetet. Vinterdröm har slutlagrats på romfat i sex månader och vi ser mycket fram emot att få presentera resultaten.

Finns tillgänglig på Systembolaget sedan 2 december 2016.


Doft

Kryddig, fruktig och oljig med toner av arrak, torkad frukt och melass samt en mjuk och lätt ekighet. En gräsig, lätt salt kryddighet med tobaksblad, oljigheter och sockrig melass.


Smak

Fruktig, kryddig och oljig. Välbalanserad med arrak, tobak, sälta, lätta russin­ toner och vanilj. Texturen är lätt oljig och medelfyllig. Eftersmak: Mjukt oljig med en ekig kryddighet och sockriga molasstoner som efter­ klingar fint.


Priser

brons-medalj-webb  mackmyra_silver