|     English / Swedish

Calvadosfatet

Christian Drouin har ett sant hantverk bakom varje utgåva och anses vara en av världens bästa calvadosproducenter. Med stort mod och experimentlusta har de sedan starten 1965 utmanat rådande traditioner med sin dryck – med andra ord en samarbetspartner helt i vår smak.

 

Christian Drouin

Master Blender Angela D’Orazio om samarbetet
– De lätta äppeltonerna från vår whisky i kombination med calvadosens mer mogna äppelsmaker har gett Äppelblom en generös fatkaraktär med en fint kryddig balans.
Guillaume Drouin, koncernchef Calvados Christian Drouin
– Calvados är en delikat och fruktig dryck. När jag provade Äppelblom blev jag mycket imponerad över hur fint äppel- och pärontonerna från Mackmyras fat gifter sig med de syrliga smakerna av citrus och äpple från våra fat.

Calvadosens smaknoter

Fruktig och kryddig med äpple, mogna päron och citrus. Fina kryddigheter av vanilj, cederträ, anis, vitpeppar och ingefära.
Master Blender: Angela D’Orazio

 

Äpple, äpple & mer äpple

”Du som följt vår whiskyresa genom åren vet att innovativa finishlagringar blivit lite av vårt motto. Tillsammans med andra dryckesproducenter uppstår en spännande dynamik i utbytet av kunskap och erfarenheter – en gemensam passion som tydligt kan smakas i vår whisky.
I våras fick vår omtyckta säsongsserie sällskap av Äppelblom som snabbt gjorde succé bland både gamla och nya Mackmyrafantaster. Kombinationen mellan de lätta äppelnyanserna från Mackmyras destillat och calvadosens mer mogna, mustiga äppelsmaker ger en whisky med toner av äpple, mogna päron, citrus, mandelknäck och cederträd.
Calvadosfatet kommer att smaka som Äppelblom på
steroider och vi är säkra på att det kommer hyllas för sin magiska fruktighet och komplexitet!”
Eric Bräck,
Produktchef för Mackmyra Reserve

Recept - Välj ditt destillat

Det första steget mot din drömwhisky är att bestämma de mest grundläggade förut­sättningarna. Gillar du en rökig whisky där toner av torv och enris kontrasterar mot söta toner, eller föredrar du en elegant whisky där fatmättningen och eken får tala för sig själv?

Elegant

Vårt eleganta orökta recept är mjukt och fruktigt i basen och lyfter väl fram ekens karaktär. Med det här receptet framhävs fatets karaktär och mättning på ett tydligt vis.

Rökigt

Vi röker själva malten till vårt rökiga recept med svensk torv som kryddas med enris. Det resulterar i en svenskpräglad­ karaktär och ger whiskyn en stor komplexitet.

Extra Rökigt

Till det extra rökiga receptet har vi dubblat mängden rökmalt i tillverkningsprocessen. Receptet passar dig som gillar en kraftigt rökig whisky.

Förlagrat Elegant

Att fylla sitt fat med ett förlagrat recept innebär att det fylls med whisky som redan mognat i fyra år på ett 200-liters bourbonfat. Du får då karaktär från det fatet men också en kortare väntan tills din whisky blir färdig.

Lagra nära dig

Vi tror att din whiskyresa blir som roligast och resultatet som bäst om du ofta kan hälsa på ditt fat. Därför har vi många lager runtom­ i Sverige. Välj att lagra ditt fat 50 meter under marken i Bodås gruva, eller varför inte
1125 meter över havet uppe på toppen av fjället Hovärken i Lofsdalen?

Provsmakning

Att provsmaka whiskyn under resans gång är både det roligaste och bästa du kan göra för din whisky. På så sätt vet du hur din whisky utvecklas och när den är redo att buteljeras.

Buteljering

När du tycker att din whisky är färdig ­buteljerar vi den åt dig. Ett fat ger dig ca. 50 flaskor á 50 cl med din whiskys namn och information hängandes runt flaskhalsen.

Frågor & kontakt

Eric Bräck
eric.brack@mackmyra.se