|     English / Swedish

Ditt personliga whiskyfat

Omslag Lev-2

Låt oss nu få berätta lite mer om själva whiskyn. Mackmyra Reserve är konceptet där du får följa ditt eget 30-litersfat från fyllning till buteljering. Där emellan provsmakar du din whisky för att se hur den utvecklas och för att kunna avgöra när den färdig. Resultatet blir din egen Single Cask Whisky, skapad av dig och din personliga smak. Ett fat ger dig ca. 48 flaskor á 50 cl, perfekta både att avnjuta själv eller ge bort som present.

Fattyp: Bourbon
Bourbonfatet är det mest klassiska fatet i världen att lagra Single Malt Whisky på. Faten köps in från USA där de tidigare används för att lagra Bourbon. Därefter byggs de om till 30-litersfat som vi fyller med vår svenska maltwhisky. Whiskyn får på så sätt en rund och mjuk karaktär med söta toner av vanilj, päron, äpple och citrus. Bourbonfatet är en av vår mest uppskattade fattyper och gifter sig utmärkt med både det eleganta och rökiga receptet

Mackmyra förlagrat Elegant
Med vårt förlagrade recept menas att  vi fyller ditt 30-liters fat med whisky som redan lagrats i 5 år på ett 200-liters Bourbonfat. Med det här receptet får du en elegant whisky som utvecklas snabbt, och som är fylld med smaker.

Mackmyra Rök
Röken från svensk torv och enriskvistar ger det rökiga receptet en karaktärsfull, svenskpräglad personlighet. Resultatet blir en komplex och välbalanserad whisky med en kraftig rökighet.

I priset ingår fattyp, val av recept, fatvård och transport. Vid uthämtningen tillkommer moms, alkoholskatt samt buteljeringspåslag vid uthämtningsstället.

Prisexempel per flaska
Whiskyn betalar du redan vid köptillfället, vid buteljering till- kommer sen moms, alkoholskatt samt detaljistpåslag. Dessa poster kan variera. Följande finner du exempel på priser i SEK för en flaska (50 cl) från Bourbonfat. Prisexemplet är beräknat i december 2014 på 48 flaskor vid en alkoholhalt på 48%.

Uthämtning Sverige
Vårt utpris: 325 kr

Tillkommer vid uthämtning
Alkoholskatt: 122 kr
Moms: 136 kr
Påslag detaljist: 70 kr
Totalt: 679 kr

Uthämtning Danmark
Vårt utpris: 352 kr

Tillkommer vid uthämtning
Alkoholskatt: 42 kr
Moms: 109 kr
Påslag detaljist: 42 kr
Totalt: 545 kr

För allmänna villkor om Mackmyra Reserve, klicka här


 

 

 

 

Intresse-knapp

Bourbon 30-litersfat som lagras i Lofsdalens whiskylager.
Pris: 19 900 kr

 

 

 

 

Intresse-knapp

Bourbon 30-litersfat som lagras i Lofsdalens whiskylager.
Pris: 19 900 kr