|     English / Swedish
Ett samarbete med Ferrand Cognac
”För några år sedan mötte jag Alexandre Gabriel för första gången. Alexandre är grundaren och visionären som står bakom framgångarna hos det franska sprithuset Maison De Ferrand. Jag hade länge velat träffa honom för att diskutera ett potentiellt samarbete, och det dröjde inte länge innan vi förstod att vi delade samma passion när det kommer till hantverksmässig dryck. Bara några månader efter vårt möte kunde vi sjösätta vårt första samarbete – Mackmyra Reserve lagrad på fat som tidigare lagrat Plantation Rum.
I år fortsätter samarbetet, och vi kan med glädje erbjuda lagring av svensk whisky på 35-litersfat som tidigare lagrat Ferrand Cognac. Faten som är tillverkade av Fransk ek, ger whiskyn en rund karaktär med tydliga inslag av framför allt vanilj och kola. Den Cognac som tidigare lagrats på fatet efterlämnar toner av bl.a. bakat päron, kola, honung och ananas. Jag är minst sagt väldigt nyfiken på slutresultatet”.

 

Eric Bräck, Produktchef Mackmyra Reserve

 

COGNACSFATET ÄR NU SLUTSÅLT!
Mer information kommer under sommaren. Vill du anmäla ditt intresse för att stå på väntelista för nästa leverans av cognacsfat från Ferrand mejla din förfrågan till: eric@mackmyra.se

Välj ditt recept

Grundkaraktären i Mackmyras recept är:
– Fruktigt med toner av citrus och päron, kryddigt med toner av anis, ingefära, kanel och kardemumma
– Örtigt med toner av tobaksblad, gräs och peppar
– Nötigt med toner av mandel
Nu behöver du bara bestämma, gillar du en rökig whisky där toner av torv och enris får spela mot fatets egenskaper? Eller föredrar du en elegant whisky där fatmättningen och ekens karaktär får dina sinnens fulla uppmärksamhet?

ELEGANT

Vårt eleganta recept är mjukt och fruktigt i basen och lyfter väl fram ekens karaktär. Med det här receptet framhävs fatets karaktär och mättning på ett tydligt vis.

RÖKIGT

Malten till vårt rökiga recept röker vi själva med svensk torv som kryddas med enris, vilket resulterar i en svenskpräglad röksmak som bidrar till whiskyns komplexitet.

EXTRA RÖKIGT

Till det extra rökiga receptet dubblar vi mängden rökmalt i tillverkningsprocessen. Receptet passar perfekt till dig som gillar en kraftigt rökig whisky.

FÖRLAGRAT ELEGANT

Med detta recept fylls ditt fat med whisky som redan fått mogna i fyra år på ett 200-liters bourbonfat. Detta innebär en kortare väntan tills din whisky blir färdig.

10 GÉNERATONS

Sedan 1630 har 10 generationer i Ferrand-släkten producerat Cognac och skött om jordbruk och destilleri. 10 génerations är en hyllning till de människor som har ägnat sina liv att passionerat arbeta med Ferrands Cognac.”I feel humbled by the tight link we keep maintaining with our friends at Mackmyra. We share the same vision through our creativity, integrity and passion for outstanding spirits”.
– Alexandre Gabriel, Maison De Ferrand

Våra lager

Vi tror att din whiskyresa blir som roligast och resultatet som bäst om du kan besöka ditt fat ofta. Därför har vi många lager runtom i Sverige. Välj att lagra ditt fat 50 meter under marken i Bodås gruva, eller varför inte 1125 meter över havet uppe på toppen av fjället Hovärken i Lofsdalen?

 

Kontakt & frågor

REGION NORR
Marcus Torgeir
072 – 186 64 45
marcus.torgeir@mackmyra.se
REGION ÖST
Astrid Hultberg
072 – 854 18 84
astrid.hultberg@mackmyra.se
REGION SYD
Peter Björkman
070 – 663 27 99
peter.bjorkman@mackmyra.se
REGION VÄST
Andreas Granhage
070 – 959 69 64
andreas.granhage@mackmyra.se