|     English / Swedish

Mackmyras Fatägare

Som fatägare hos Mackmyra öppnar du en dörr för en rad olika evenemang och aktiviteter. I väntan på att din whisky mognar ser vi till att fylla dessa år med roliga och intressanta fatägarevent. Detta skapar en stark gemenskap mellan oss och våra kunder som är svår att beskriva, men som är fantastisk – nästan hälften av fatägarupplevelsen är just gemenskapen under lagringstiden!
Gemensamt för våra fatägare är att de är livsnjutare som gillar mat och dryck i alla dess former, och många blir whiskykompisar efter att de träffats på dessa events under åren.

FATWEBB

När du ska logga in på din fatwebb, skriv SE innan ditt användarnamn som är en sifferkod. Klicka här om du vill läsa mer,  innan du loggar in.

 

Det händer i sommar

WHISKYBYN

Välkommen till oss i destilleri, skogslager, maltrökeri och bistro! Här håller vi våra provningar och event öppna som vanligt, om än i form av mindre grupper och förhöjda hygieninsatser.
Nytt för i år är att du och dina vänner kan mötas i ett parti boule under tallarna eller gå en whiskyinspirerad tipsrunda i skogen. Efteråt är ni välkomna att njuta av säsongens smaker med den grillinspirerade menyn i vår bistro.
FATPROVNING & FATFYLLNING
Du som lagrar din whisky i Skogslagret eller Bodås whiskygruva kan provsmaka ditt fat måndag till lördag. Boka in din fatprovning via fatwebben. Om du vill utforska ditt fatprov under en lunch eller middag kontakta kundeservice på 026-541880 eller kundservice@mackmyra.se​.
Har du precis köpt ett Mackmyra Reserve kom till Whiskybyn och spika din mässingsplakett och fyll ditt fat tillsammans med dina fatvänner och familj.
Sommarens öppettider
Måndag – onsdag, 11-16
Torsdag – lördag, 11-22

Button3

FJÄDERHOLMARNA

Ute på vackra Fjäderholmarna, 25 minuter med båt från centrala Stockholm, hälsar vår whiskystjärna Astrid dig välkommen på whisky- och ginprovningar vid vårt Skärgårdslager.
Kombinera gärna din provning med ett besök i lagret och en trerätters sommarmiddag på idylliska Fjäderholmarnas Krog.
Tid för provningar
Torsdagar: 18:30 – 20.00.
Lördagar: 14:30 – 16.00.
– Whiskyprovning och visning i lagret:  395 kr. / person inkl. moms.
– Minium 2 personer.

Button3

SMÖGEN

På vårt Smögenlager står sommarsäsongen snart i full blom. Välkommen på whisky- och ginprovning följt av en lagertur tillsammans med Mackmyras whiskyexpert i väst, Andreas Granhage.
Pris från 245 kr.
Åldersgräns: 18 år.
Besök i lagret: Helt gratis!
Öppettider 30 juni – 15 augusti
Tisdag – lördag, 11-16.
Två sista helgerna i augusti: Lördag & söndag, 11-16.
FATPROVNINGAR
Ligger ditt fat och vilar i Smögenlagret? På fatwebben hittar du bokningsbara fatprovningstider för dig som är nyfiken på hur din whisky utvecklat sig.

Button3

MACKMYRAEVENT & CORONALÄGET

Tills vidare kommer vi att genomföra alla våra mindre, inplanerade event på upp till 10 personer i grupp. För större mässor och event hänvisare vi till arrangörens hemsida.

 

Din fatresa

Vanliga frågor och svar

Varför ska jag provsmaka mitt fat redan efter ett år, det ska ju ligga minst två år till?
När du kontinuerligt provar ditt fat under lagringstiden bygger du upp en unik kunskap om just ditt fats individuella smakutvecklig. Om du under tre år smakat på ditt fat, t ex varje år från fatets ettårsdag, kommer du enklare att kunna avgöra om det är redo för buteljering. Dessutom är det väldigt trevligt att ta med övriga fatägare eller andra vänner på en provsmakning!

 

Nyhet: Få ditt fatprov skickat hem till dig

Obs: Gäller i dagsläget endast dig som har fat i Skogslagret

Drömmen har blivit verklighet – nu kan du som har fat i Skogslagret äntligen beställa hem ett fatprov till ditt lokala Systembolag. Allra helst vill vi såklart få träffa er i Whiskybyn, men en hembeställning är perfekt för dig som inte har möjlighet att besöka oss på plats. Eller för fatvännerna som har svårt att hitta ett datum som passar alla.
Är ni flera personer på samma fat hjälper vi er att skicka fatproverna till alla fatvänners lokala Systembolag. Både fatägare och fatvänner kan skicka efter fatprov och gör då varsin privatimport, en per beställare.
Du beställer hem ditt fatprov genom att göra en privatimport via Systembolaget.se, läs mer om hur det fungerar längre ned i mailet.
Leveranstid: Ca. 14 dagar.
Pris: Beställs per 5 cl. 5 cl kostar 49 kr.
GRATIS ONLINEKONSULTATION
När du beställer hem ett fatprov bjuder vi dig på en privat genomgång av din fatprovning online. Maila eller ring vår kundtjänst så hjälper de dig att boka en tid som passar dig.
info@mackmyra.se
+46 (0)26 541 880
I ett första steg är tjänsten bara tillgänglig för Skogslagrets fatägare men undersöker möjligheterna för att utöka till alla lager!

SÅ FÅR DU HEM DITT FATPROV

1. Logga in på Systembolagets hemsida för privatimport

 

2. Invänta ett bekräftelsemejl med ditt nummer på förfrågan

3. Invänta mejl om att en offert finns på Mina sidor på systembolaget.se.

4. Gå till Mina sidor och acceptera eller avslå offerten.

5. En bekräftelse skickas till dig via mejl när vi har skickat beställningen till säljaren.

6. Butiken kontaktar dig när varorna har kommit!