|     English / Swedish

Uthämtning av flaskor i Danmark

På grund av rådande omständigheter med särskilda föreskrifter kring social distans
och stängda gränser länder emellan så har Mackmyras samarbetspartner i Köpenhamn,
HJ Hansen långa köer för uthämtning av buteljerade kundfat just nu.

Vi lever just nu i en annorlunda och oviss tid.
Följ utvecklingen i Danmark här, 

Mackmyras Fatägare

Som fatägare hos Mackmyra öppnar du en dörr för en rad olika evenemang och aktiviteter. I väntan på att din whisky mognar ser vi till att fylla dessa år med roliga och intressanta fatägarevent. Detta skapar en stark gemenskap mellan oss och våra kunder som är svår att beskriva, men som är fantastisk – nästan hälften av fatägarupplevelsen är just gemenskapen under lagringstiden!
Gemensamt för våra fatägare är att de är livsnjutare som gillar mat och dryck i alla dess former, och många blir whiskykompisar efter att de träffats på dessa events under åren.

FATWEBBEN

När du ska logga in på din fatwebb, skriv SE innan ditt användarnamn som är en sifferkod. Klicka här om du vill läsa mer,  innan du loggar in.

 

Fataktiviteter

WHISKYBYN

Välkommen till oss i destilleri, skogslager, maltrökeri och bistro! Här håller vi våra provningar och event öppna som vanligt, om än i form av mindre grupper och förhöjda hygieninsatser.

FATPROVNING & FATFYLLNING
Har du precis köpt ett Mackmyra Reserve kom till Whiskybyn och spika din mässingsplakett och fyll ditt fat tillsammans med dina fatvänner och familj.
Du som lagrar din whisky i Skogslagret eller Bodås whiskygruva kan provsmaka ditt fat hos oss i Mackmyra Whiskyby. Provsmaka ditt fat på någon av våra arrangerade fatprovningar via fatwebben.
Om du vill utforska ditt fat under en lunch eller middag i vår restaurang på egenhand, kontakta oss på 026-541880 eller kundservice@mackmyra.se​.

BOKA EGENBUTELJERING
Är det dags att buteljera dina flaskor? Har ditt fat lagrats mellan 3-5 år?
För dig som har fat i Skogslagret, du kan nu vara med  och buteljera ditt egna fat. Boka er plats på fatwebben, där finner du mer information om våra två olika buteljeringspaket, boka din plats på fatwebben.
Öppettider i Whiskybyn
Måndag – Torsdag, 11.00-16.00
Fredag- Lördag, 11.00-20.00
LÄS MER OM VAD SOM HÄNDER I
MACKMYRA WHISKYBY

FJÄDERHOLMARNA/STOCKHOLM

I  vinter och vår kan du som har fat på Fjäderholmanra provsmaka det på en restaurang i centrala Stockholm. Boka er plats på fatwebben.

LÄS MER & BOKA

SMÖGEN

Ligger ditt fat och vilar i Smögenlagret? På fatwebben hittar du bokningsbara fatprovningstider för dig som är nyfiken på hur din whisky utvecklat sig.

LÄS MER & BOKA

MACKMYRAEVENT & CORONALÄGET

Tills vidare kommer vi att genomföra alla våra mindre, inplanerade event på upp till 10 personer i grupp. För större mässor och event hänvisare vi till arrangörens hemsida.

 

Din fatresa

Vanliga frågor och svar

Varför ska jag provsmaka mitt fat redan efter ett år, det ska ju ligga minst två år till?
När du kontinuerligt provar ditt fat under lagringstiden bygger du upp en unik kunskap om just ditt fats individuella smakutvecklig. Om du under tre år smakat på ditt fat, t ex varje år från fatets ettårsdag, kommer du enklare att kunna avgöra om det är redo för buteljering. Dessutom är det väldigt trevligt att ta med övriga fatägare eller andra vänner på en provsmakning!

 

Nyhet: Få ditt fatprov skickat hem till dig

Obs: Gäller i dagsläget endast dig som har fat i Skogslagret

Drömmen har blivit verklighet – nu kan du som har fat i Skogslagret äntligen beställa hem ett fatprov till ditt lokala Systembolag. Allra helst vill vi såklart få träffa er i Whiskybyn, men en hembeställning är perfekt för dig som inte har möjlighet att besöka oss på plats. Eller för fatvännerna som har svårt att hitta ett datum som passar alla.
Är ni flera personer på samma fat hjälper vi er att skicka fatproverna till alla fatvänners lokala Systembolag. Både fatägare och fatvänner kan skicka efter fatprov och gör då varsin privatimport, en per beställare.
Du beställer hem ditt fatprov genom att göra en privatimport via Systembolaget.se, läs mer om hur det fungerar längre ned i mailet.
Leveranstid: Ca. 14 dagar.
Pris: Beställs per 5 cl.
5 cl kostar 245 kr.
GRATIS ONLINEKONSULTATION
När du beställer hem ett fatprov bjuder vi dig på en privat genomgång av din fatprovning online. Maila eller ring vår kundtjänst så hjälper de dig att boka en tid som passar dig.
info@mackmyra.se
+46 (0)26 541 880
I ett första steg är tjänsten bara tillgänglig för Skogslagrets fatägare men undersöker möjligheterna för att utöka till alla lager!

SÅ FÅR DU HEM DITT FATPROV

1. Logga in på Systembolagets hemsida för privatimport

2. Invänta ett bekräftelsemejl med ditt nummer på förfrågan

3. Invänta mejl om att en offert finns på Mina sidor på systembolaget.se. Det kan ta ca en vecka innan ni får svar på er förfrågan då vi tar ut fatprovet vid er beställning. Vi behöver ta ut provet innan offerten skickas för att få fram er aktuella alkoholhalt.

4. Gå till Mina sidor och acceptera eller avslå offerten.

5. En bekräftelse skickas till dig via mejl när vi har skickat beställningen till säljaren.

6. Butiken kontaktar dig när varorna har kommit!