|     English / Swedish

Ginfatet

Året 2002 lanserade vi Mackmyra Reserve och möjligheten att följa ett 30 liters fat med whisky från kopparpanna till färdig buteljerad flaska. Idag har vi över 20 000 fatägare. När vi 2017 lanserade vår första gin kom såklart idén att lagra den på våra nytömda whiskyfat.
Till Gin Reserve använder vi våra nytömda 30 liters fat som lagrat Mackmyra whisky en eller två gånger tidigare. Fatet fylls med Mackmyras hantverksproducerade gin som innehåller omsorgsfullt utvalda ekologiska ingredienser destillerade i kopparpannan på Mackmyra Bruk. Ginen har en tydlig karaktär av enbär, koriander, citron, fläderblom, lingon och mango.
Dina val:
– Fattyp
– Vad som ska stå på mässingsplaketten
– När du önskar att ditt fat buteljeras
– Personlig text till etiketten.
– Om du vill hämta ut dina flaskor i Sverige eller Danmark.
Vi buteljerar ginen på fatstyrka, i 50 cl flaskor.
Det går fortare att lagra gin än whisky och vår rekommenderade lagringstid för ginfaten är 3-4 månader men det är du som avgör när det är dags.
PRISER
– Bourbon: 13 900 kr.
– Amarone: 15 900 kr.
Priset inkluderar fatvårdsavgift.
Vid beställning av ett fat ingår en fatvårdsavgift på 3000 kr som täcker uppläggningsavgift, hyra och försäkring för fatet under hela lagringstiden.

Utöver ovanstående priser tillkommer skatt, moms och försäljningsställets påslag vid uthämtning av dina färdiga flaskor. Vänligen kontakta vår kundservice vid ytterligare frågor om priserna.

Så tycker fatägarna

”En riktigt len och klassisk gin med en klar och tydlig hint av whiskyfatet”.
”Riktigt bra mycket citrustoner. Jag dricker den på alla vis både som GT med Mackmyra Kreatör tonic, lime och hallon eller med granskottstonic, gurka och svartpeppar och naturligtvis ren som den är. Alla som smakat av den är mycket nöjda och tycker att den är supergod.”
Stefan Nilsson, 1:a ginfatet,  tidigare elegant whisky, lagrat i 2 månader.

Beställning

För att boka ett fat skickar du ett mail till vår kundservice, kundservice@mackmyra.se. Ange ditt namn, personnummer, adress, plakettext och telefonnummer samt val av fattyp.
Vår kundservice finns såklart även tillhands om du vill ha hjälp och rådgivning inför ditt fatval!
Du är välkommen att kontakta oss på kundservice@mackmyra.se eller på telefon 026-54 18 80.