Året 2002 lanserade vi Mackmyra Reserve och möjligheten att följa ett 30 litersfat med whisky från kopparpanna till färdig buteljerad flaska. Idag har vi över 20 000 fatägare. När vi 2017 lanserade vår första gin kom såklart idén att lagra den på våra nytömda whiskyfat.
Till Gin Reserve använder vi våra nytömda 30 liters ekfat som lagrat Mackmyra whisky en eller två gånger tidigare. Ekfatet fylls med Mackmyras hantverksproducerade gin som innehåller omsorgsfullt utvalda ekologiska ingredienser destillerade i kopparpannan på Mackmyra Bruk. Ginen har en tydlig karaktär av enbär, koriander, citron, fläderblom, lingon och mango. Du väljer om du vill använda ett ekfat som tidigare lagrat elegant eller rökig whisky.
Dina val:
– Fattyp – dvs. rökig eller elegant ekfatslagring
– Vad som ska stå på mässingsplaketten
– När du önskar att ditt fat buteljeras
– Personlig text till etiketten.
– Om du vill hämta ut dina flaskor i Sverige eller Danmark.
Vi buteljerar ginen på fatstyrka, i 50 cl flaskor.
Det går fortare att lagra gin än whisky och vår rekommenderade lagringstid för ginfaten är sex månader till ett år men det är du som avgör när det är dags.
PRISER
– Ekfat, rökigt eller elegant: 12 200 kr.
– Säsongens omättning*: 17 000 kr.
Priset inkluderar fatvårdsavgift.
Vid beställning av ett fat ingår en fatvårdsavgift på 3000 kr som täcker uppläggningsavgift, hyra och försäkring för fatet under hela lagringstiden.
Utöver ovanstående priser tillkommer skatt, moms och försäljningsställets påslag vid uthämtning av dina färdiga flaskor. Se exempeluträkning nedan. Fatpris 12 200 kr.
|
SE |
DK |
Flaskpris |
167 sek |
167 sek |
Fatvård |
55 sek |
55 sek |
Detaljist/Påslag |
34 sek |
44 sek |
Alkoholskatt |
121 sek |
48 sek |
Moms |
92 sek |
76 sek |
Totalt |
458 sek |
380 sek |
*Säsongens ommättning är något så spännande som att använda fat som ommättats för att ge en finish av tex. oloroso, rom, hjortronvin eller något annat spännande. För att veta mer om detta, kontakta vår ginexpert Johan Lindström.