|     English / Swedish

Ginfatet

2002 lanserade vi Mackmyra Reserve och möjligheten att följa ett 30 litersfat med whisky, idag har vi över 20 000 fatägare. När vi 2017 lanserade vår första gin kom såklart idén att lagra den på våra nytömda whiskyfat. Resultatet blev både väldigt intressant och uppskattat. Som fatägare till ett fat med Mackmyra Gin följer du ditt fat, precis som med whiskyn.

 

Du bestämmer fattyp, vad som ska stå på mässingsplaketten, när du önskar att ditt fat buteljeras och om du vill hämta ut dina flaskor i Sverige eller Danmark. Vi buteljerar ginen på fatstyrka i 50 cl flaskor och du väljer även en personlig text till etiketten. Till Gin Reserve använder vi våra nytömda 30 litersfat som lagrat Mackmyra whisky en eller två gånger tidigare. Du väljer även om whiskyn ska ha varit elegant eller rökig. Det går fortare att lagra gin än whisky och vår rekommenderade lagringstid för ginfaten är sex månader till ett år men det är du som avgör när det är dags. Så här säger våra första kunder: ”Rökig: Fantastisk smakbomb. Gin i en helt ny skepand. Ska drickas som avec” ”Riktigt len och ”klassisk” gin med en klar och tydlig hint av whiskyfatet”

BESTÄLLNING

För att boka ett fat skickar du ett mail till johan.lindstrom@mackmyra.se, ange ditt namn, personnummer, adress och telefonnummer samt fattyp och tidigare recept.

Vill du ha hjälp och rådgivning inför ditt fatval är du välkommen att kontakta vår ginexpert Johan Lindström på johan.lindstrom@mackmyra.se eller på telefon 070-665 33 38.