|     English / Swedish

Mackmyra Grillspån

Mackmyra Svensk Whisky har kommit ut med en spännande produkt som sätter extra krydda på både maten och grillandet. Mackmyra Grillspån är gjort av våra originalfat som under flera år lagrat Mackmyra Whisky. Spånet har en framträdande doft av Mackmyra Whisky och ger en extra härligt rökig och fyllig smak på din grillning. Det går lika bra att använda till kött som till fisk eller grönsaker!

Du behöver:
Grill med lock. Kol eller briketter (även gasolgrill med röklåda går bra). Mackmyra grillspån. Bunke med vatten. Något gott att grilla.

Gör så här:
1. Lägg grillspån (en näve ungefär) i en bunke och fukta med vatten.
2. Tänd grillen som vanligt och vänta på den perfekta glöden.
3. När det är dags att börja grilla täcker du glöden med ett tunt lager fuktiga grillspån.
4. Grilla med locket på och ventilerna öppna.

Tänk på att grilltiden blir något längre eftersom temperaturen sänks. I gengäld får du en härlig, lätt syrlig röksmak på det grillade.

Vill du ha mer whiskysmak kan du göra en marinad på hälften whisky, hälften olja (helst en neutral olja som raps eller solros). Krydda med salt och peppar och låt det du vill grilla ligga i marinaden minst ett par timmar, gärna över natten.

Hållbarhet: Cirka tre månader efter att du öppnat påsen

Lycka till!