|     English / Swedish

Maltrökare & Lageransvarig

Håkan Ekström

Vad är din roll/titel på Mackmyra?
Ja, den är ju ganska spretig men jag började som Maltrökare 2012 i augusti. Med tiden har det med tiden blivit allt fler arbetsuppgifter så i dag har jag hand om våra fjärrlager Skogslagret, Fjäderholmarna, Smögen, Häckeberga och Lofsdalen. Här ser jag till att det kommer ut nya fat och tar hem de som ska buteljeras, så jag reser landet runt ungefär fyra gånger per år! Jag jobbar också mycket med fatprovtagning och fatfyllning…. och så är jag pysselgubbe i Whiskybyn när jag får lite tid över.

 Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?
Jag startar igång 07.00 med att läsa mina mail, skriva ut mina arbetsordrar och koka kaffe till mina kollegor på kontoret. Efter det kör jag igång och fixar med allt som ska göras.

maltrokning

Berätta om något riktigt roligt som hänt under din tid på Mackmyra!
Jag har svårt att sätta fingret på något speciellt men när jag guidar och visar röken för våra kunder så händer det ibland att man får lite extra bra respons och applåder – då är det riktigt roligt att vara Mackmyras maltrökare!

Något som var mindre roligt däremot var när jag fick vara frontperson under vår extra rök-kampanj då det skulle spelas in reklamfilm i lagret. Mitt under inspelningen gick nämligen brandkarmet skarpt och hela Gävles brandstation fick komma till undsättning.

Klicka på bilden för att se filmen

screen-shot-2016-11-30-at-18-56-49

Om du fick välja att byta roll med någon annan på Mackmyra för en dag, vem skulle det vara och varför?
Jag tror inte jag vill byta roll med någon för en dag, jag har ju Mackmyras bästa jobb!

Vilken är din Mackmyra-favorit?
Ja då får det bli Mack som jag tycker är väldigt prisvärd. Den har det speciella Mackmyra-stuket fast till ett lite lägre pris.

mackbymackmyra-top


hakan-mackmyra-rok
citat… ibland får man lite extra bra respons och applåder – då är det riktigt roligt att vara Mackmyras maltrökare!

 

hakan-mackmyra-rok
citat… ibland får man lite extra bra respons och applåder – då är det riktigt roligt att vara Mackmyras maltrökare!