|     English / Swedish

Heldagspaket i Whiskybyn

Välkommen till en heldag i Mackmyra Whiskyby!
Vi erbjuder heldagspaket både fredagar och lördagar. Är du nyfiken på Mackmyra whisky, hur ett destilleri egentligen fungerar och hur resan från de första dropparna till ännu godare whisky sett ut? Ja, då tror vi att Heldagspaketet är något för dig!
FREDAG
Eftermiddagen inleds med en sedvanlig välkomststänkare med snittar innan vi påbörjar berättar mer om hur vi tillverkar vår klimatsmarta whisky. På Mackmyra förenade vi nämligen tidigt ingenjörskap och upptäckarlust med målet att göra Sverige till en erkänd whiskynation – och det lyckades vi med. Efter turen blir det ett besök i vårt maltrökeri och det väldoftande Skogslagret där våra kunder lagrar sina personligt beställda 30-litersfat. Här får vi även en inblick i mognadsprocessens betydelse för whiskyn och lär oss mer om olika typer av fat. Med vår nyvunna kunskap sätter vi oss sedan ned för att smaka på de olika skepnaderna Mackmyra antagit genom åren. Vi provar flera olika sorter där vi låter smaklökarna avslöja hur storsäljare och unika sorter skiljer sig åt. Efter provningen avslutar vi med en trerättersmeny i Whiskybyns egna Bar & Bistro.
Välkomstwhisky
Snittar
Guidad tur i Destilleri & Skogslager
Whiskyprovning sex olika sorter
Trerätters middag
Start 16:00
Pris per person 1195kr Åldersgräns 20 år
LÖRDAG
Heldagen inleds med en välkomststänkare och lunch i whiskybyns egna Bar & Bistro innan vi påbörjar berättelsen om hur vi tillverkar vår klimatsmarta whisky. På Mackmyra förenade vi nämligen tidigt ingenjörskap och upptäckarlust med målet att göra Sverige till en erkänd whiskynation – och det lyckades vi med. Efter turen blir det ett besök i vårt maltrökeri och det väldoftande Skogslagret där våra kunder lagrar sina personligt beställda 30-litersfat. Här får vi även en inblick i mognadsprocessens betydelse för whiskyn och lär oss mer om olika typer av fat. Med vår nyvunna kunskap sätter vi oss sedan ned för att smaka på de olika skepnaderna Mackmyra antagit genom åren. Vi provar flera olika sorter där vi låter smaklökarna avslöja hur storsäljare och unika sorter skiljer sig åt. Efter provningen avslutar vi heldagen med en trerättersmeny i Mackmyra Bar & Bistro.
Välkomstwhisky
Lunch
Guidad tur i Destilleri & Skogslager
Whiskyprovning sex olika sorter
Trerätters middag
Start 13:00
Pris per person 1195kr Åldersgräns 20 år
GUIDAD TUR GENOM DESTILLERIET
Heldagen inleds med en sedvanlig välkomststänkare med snittar innan vi påbörjar berättar mer om hur vi tillverkar vår klimatsmarta whisky. På Mackmyra förenade vi nämligen tidigt ingenjörskap och upptäckarlust med målet att göra Sverige till en erkänd whiskynation – och det lyckades vi med.
BESÖK I RÖKERI & LAGER
Efter turen blir det ett besök i vårt maltrökeri och det väldoftande Skogslagret där våra kunder lagrar sina personligt beställda 30-litersfat. Här får vi även en inblick i mognadsprocessens betydelse för whiskyn och lär oss mer om olika typer av fat.
TRERÄTTERS I MACKMYRA BAR & BISTRO
Med vår nyvunna kunskap sätter vi oss sedan ned för att smaka på de olika skepnaderna  Mackmyra antagit genom åren. Vi provar flera olika sorter där vi låter  smaklökarna avslöja hur storsäljare och unika sorter skiljer sig åt. Efter provningen avslutar vi heldagen med en trerättersmeny i Whiskybyns egna Bar & Bistro.
Pris per person, 1195 kr
– Åldersgräns: 18 år.
Välkommen att uppleva Mackmyra!