|     English / Swedish

Kreatör Tonic

Kreatör Tonic är en ekologisk, svenskproducerad klassisk tonic som smyglanseras på Mackmyradagen den 2 juni i Mackmyra Whiskyby. Kreatör Tonic har tagits fram med syfte att ge en komplett gin & tonic upplevelse tillsammans med Kreatör [jin] eller som ett alkoholfritt alternativ.

Kreatör Tonic är vår första alkoholfria produkt och den baseras på ett samarbete mellan Lab Distillery och Swedish Tonic där syftet var att hitta den perfekta tonicen till Mackmyra Lab Distillerys första gin, Kreatör [jin] som lanserades hösten 2017 och som ett alkoholfritt drinkalternativ.

Magnus Dandanell VD och grundare i Mackmyra:
– Kreatör Tonic är vårt första steg till att bredda vår dryckesupplevelse med alkoholfria produkter och erbjuda våra kunder en helhet. Exklusiva drinktillbehör är ett spännande och starkt växande segment som vi vill utforska.

Kreatör Tonic är en svagt bärnstensfärgad tonic som tillverkats av Swedish Tonics syrup som bas och ekologisk agave. Produkten är speciellt framtagen för att blandas med Kreatör [jin] men passar även bra för att lyfta och ge karaktär till en enklare gin, alternativt avnjutas som den är.

Gustaf Ytander, VD och grundare Swedish Tonic:
– Vi har precis som Lab Distillery en ambition att vässa det svenska dryckesutbudet och skapa en tonic som hjälper amatören att blanda en högklassig GT och mixologen att utforma underverk. Precis som alla våra produkter är färgen svagt bärnstensfärgad, vilket en riktig tonic självklart är om man värnar om råvarorna. Än så länge har åtminstone inte vi sett några transparenta träd.

Kreatör Tonic finns våra besöksmål under sommaren.