|     English / Swedish

Lab Distillery

Destilleriet Mackmyra Bruk öppnades 2002 och är Mackmyras första fullskaliga destilleri. Det andra destilleriet, Mackmyra Gravity, invigdes 2011, varpå produktionen förflyttades dit. Idag används Mackmyra Bruk under det nya namnet Lab+Distillery, med syftet att utveckla nya kreativa spritkategorier och samarbeten.
Den första produkten från Lab+Distillery lanserades 2017 och var en organisk gin som till största möjliga utsträckning är gjord på svenska råvaror. Framtiden för Lab+Distillery är fylld av spännande utmaningar, där endast fantasin sätter gränser.

Vår gin

Craft Distiller: Rikard Aldén

Rickard Aldén började arbeta hos oss redan som 16-åring och återvände från studier vid KTH och i Japan för att skapa Mackmyras första gin – Kreatör gin.
”Kreatör gin har producerats utan kompromisser och jag har tillbringat månader på att hitta rätt kryddor och destillera över 200 olika stilar av smak under sommaren. Jag hade en tydlig vision om vilka egenskaper vår gin skulle ha, och det var precis där jag landade – om inte bättre. ”- säger Rickard.

VILL DU BLI VÅR NÄSTA GINKREATÖR?

Hör av dig till oss på info@mackmyra.se