|     English / Swedish

Ansvarig Export

Lisa Collins

Vad är din roll/titel på Mackmyra?
Head of Export and Duty Free//Export & Duty Free Sales Manager.

Hur länge har du jobbat på Mackmyra?
Sedan 1 mars 2009.

Hur ser en typiskt arbetsdag ut för dig?
Det blir mycket kommunikation via epost till jordens alla hörn. Under en dag har jag förmodligen haft kontakt med både UK, Frankrike, USA, Libanon och Hong Kong.

En vanlig dag så börjar jag förhoppningsvis med inkommande orders, dem älskar man ju att ta hand om! Sedan är det fullt upp med planläggning av aktiviteter med våra importörer och partners i de olika länderna vi exporterar till, Mackmyra är alltid med och lägger riktlinjerna för vad som ska hända på de olika marknaderna vi säljs på.

När nya produkter tas fram på Mackmyra ser jag till att våra partners får rätt information om produkterna och att alla deras olika avdelningar ha den informationen de behöver: logistik, marknadsavdelningar, säljare. Även många internationella Journalister hör av sig som vill ha rätt underlag för artiklar och rätt bilder. På Mackmyra står aldrig någonting stilla, så vi har fullt upp!

De resor jag gör för Mackmyra är förlagda dels till de större mässorna i Europa som tex. Whisky Live Paris och The Whisky Exchange London, men även till de årliga Buisness Revenue Meetings, där man går igenom året som gått samt lägger riktlinjer för det kommande året, alltid lika spännande!

Vi har väldigt många runt om i världen som är älskar vår whisky, och vi är också ett företag som gör allt lite annorlunda än andra destillerier, så det är många inkommande frågor att ta hand om.

Berätta om något riktigt roligt som hänt under din tid på Mackmyra!
Varje dag här är riktigt rolig, jag skulle hellre berätta om en tråkig dag. Det är verkligen ovanligt!

Men det mest humoristiska jag varit med om är när jag skulle flyga till Nederländerna för ett möte, och därifrån vidare till London för ett nytt möte följande dag. Men väl i Amsterdam insåg jag att passet låg kvar hemma i byrån så jag fick boka om resan, sova hemma och flyga till London från Stockholm väldigt tidigt nästa dag istället.

Jag gillar tydligen det här med att resa…  Hursomhelst, jag vet att mina kollegor skrattade gott åt mig då i alla fall!

En annan fantastisk sak är när folk på de internationella mässorna säger att Mackmyra är ”The Best Discovery”, då kan man inte annat än bli väldigt glad!

 Om du fick välja att byta roll med någon annan på Mackmyra för en dag, vem skulle det vara och varför?
Då skulle jag absolut vilja vara i produktionen, jag skulle vilja bli mästare på att veta när man ska bryta destilleringen för att få ut det perfekta hjärtat i batchen, när det är dags att skära av ”hed and tail”.

Jag älskar hantverket hos Mackmyra, på varje avdelning är det ”hands on”, hantverket är med i alla led trotts att vi är ett av världens modernaste destillerier. Kombinationen av hantverket och det moderna på Mackmyra ger verkligen en rätt känsla för ett företag på 2000-talet. Att få vara med i produktionen skulle vara så spännande, vem skulle inte vilja ha varit med på riktigt och destillerat 700 flaskor av den svenska whiskyn?

Vilken är din absoluta Mackmyra-favorit?
Moment Bärnsten. Och Brukswhiskyn. Får man välja två?


mackmyra-contact

Vill du komma i kontakt med Lisa?
Hör av dig till henne på lisa.collins@mackmyra.se så svarar hon så snabbt hon kan.

citat”Det är otroligt roligt när folk på de internationella mässorna säger att Mackmyra är The Best Discovery!”

mackmyra-contact

Vill du komma i kontakt med Lisa?
Hör av dig till henne på lisa.collins@mackmyra.se så svarar hon så snabbt hon kan.

citat”Det är otroligt roligt när folk på de internationella mässorna säger att Mackmyra är The Best Discovery!”