|     English / Swedish
Hej, vad roligt att du besökte Mackmyra och mig på gästspelet! Här kommer alla recepten för dig som vill testa och bjuda på mina cocktails hemma. Har du några frågor eller funderingar så är det bara att maila mig på emil.areng@mackmyra.se , eller så lägger du till mig på Instagram och frågar där: @emilareng
Skål och hoppas vi ses snart igen!

01: HAMILTON

– 30 ml. Mack by Mackmyra
– 10 ml. RÖD from Stockholm Bränneri
– 10 ml- Sloeberry liquer by Charlotta Berggren
Metod: Rörs med is i rörglas
Glas: Whiskyglas med is
Garnering: Apelsinzest

02: DANCE DANCE DANCE

– 50 ml. LAB Distillery Organic Gin
– 20 ml. Citron
– 20 ml. Jordgubbssirap
– 60 ml. Sjöbodens nettle soda
Metod: Byggs
Glas: Highball
Garnering: Jordgubbar
Jordgubbssockerlag
Koka upp en liter sockerlag (lika delar vatten och strösocker) Lägg ner 500 gram färska svenska jordgubbar, kapa de på mitten och låt stå i sockerlaget några timmar så laget får en härlig ton av jordgubbar.

03: SWEDISH TIGER

– 40 ml. Mackmyra Svensk Ek
– 10 ml. Mackmyra Svensk Rök
– 120 ml. Bloody Mary mix från BBQ Company
– 1 matsked tigersås, selleri, oliver och salt
Metod: Byggs
Glas: Highball
Garnering: Färsk selleri, oliver, sellerisalt och flingsalt

04: GAMMELDAGS

– 60 ml. Mack by Mackmyra
– 15 ml. lönnsirap
– 2 svättar angostura bitter
– 1 nypa flingsalt
Metod: Rörs med is i rörglas
Glas: Whiskyglas med is
Garnering: –

05: HAKONE HIKE

– 50 ml. LAB Distillery Organic Gin
– 30 ml. Citron
– 20 ml. honungsvatten
– Skum med picklad ingefära och chili
Metod: Skakas med is, förutom skummet
Glas: Whiskyglas med is
Garnering: Skum
Honungsvatten
60 % honung och 40 % vatten, värm upp vattnet så honungen löser upp sig.
Picklad ingefära/chiliskum
100 gr picklad ingefära och en halv chili mixas ner i 1 en liter sockerlag i en blender.
Tillsätt något bindande (tex. 7 cl. Äggvita) i en gräddsifon. Ladda med 2-3 patroner beroende på storlek på sifonen.

06: SPARTACUS

– 50 ml. Mack by Mackmyra
– 20 ml. Sidekick Coldbrew
– 10 sockerlag
– 30 ml. Coca Cola
– 50 ml. grädde (milk and cream)
Metod: Bygg på is. Börja med allt utom grädde/mjölk, tillsätt is och skikta sedan grädde/mjölk över blandningen.
Glas: Whiskyglas med is
Garnering: –