|     English / Swedish

01: HAMILTON

– 30 ml. Mack by Mackmyra
– 10 ml. RÖD from Stockholm Bränneri
– 10 ml- Sloeberry liquer by Charlotta Berggren
Metod: Rörs med is i rörglas
Glas: Whiskyglas med is
Garnering: Apelsinzest

02: DANCE DANCE DANCE

– 50 ml. LAB Distillery Organic Gin
– 20 ml. Citron
– 20 ml. Jordgubbssirap
– 60 ml. Sjöbodens nettle soda
Metod: Byggs
Glas: Highball
Garnering: Jordgubbar
Jordgubbssockerlag
Koka upp en liter sockerlag (lika delar vatten och strösocker) Lägg ner 500 gram färska svenska jordgubbar, kapa de på mitten och låt stå i sockerlaget några timmar så laget får en härlig ton av jordgubbar.

03: SWEDISH TIGER

– 40 ml. Mackmyra Svensk Ek
– 10 ml. Mackmyra Svensk Rök
– 120 ml. Bloody Mary mix från BBQ Company
– 1 matsked tigersås, selleri, oliver och salt
Metod: Byggs
Glas: Highball
Garnering: Färsk selleri, oliver, sellerisalt och flingsalt

04: GAMMELDAGS

– 60 ml. Mack by Mackmyra
– 15 ml. lönnsirap
– 2 svättar angostura bitter
– 1 nypa flingsalt
Metod: Rörs med is i rörglas
Glas: Whiskyglas med is
Garnering: –

05: HAKONE HIKE

– 50 ml. LAB Distillery Organic Gin
– 30 ml. Citron
– 20 ml. honungsvatten
– Skum med picklad ingefära och chili
Metod: Skakas med is, förutom skummet
Glas: Whiskyglas med is
Garnering: Skum
Honungsvatten
60 % honung och 40 % vatten, värm upp vattnet så honungen löser upp sig.
Picklad ingefära/chiliskum
100 gr picklad ingefära och en halv chili mixas ner i 1 en liter sockerlag i en blender.
Tillsätt något bindande (tex. 7 cl. Äggvita) i en gräddsifon. Ladda med 2-3 patroner beroende på storlek på sifonen.

06: SPARTACUS

– 50 ml. Mack by Mackmyra
– 20 ml. Sidekick Coldbrew
– 10 sockerlag
– 30 ml. Coca Cola
– 50 ml. grädde
Metod: Bygg på is. Börja med allt utom grädde/mjölk, tillsätt is och skikta sedan grädde/mjölk över blandningen.
Glas: Whiskyglas med is
Garnering: –