Ginsill signerad Mackmyra & K-märkt

Malin Åberg

Voila, nu delar vi med oss av det unika ginsillsreceptet, framtaget av K-märkt, som kommer sätta en ny, modern touch på ditt julbord!

1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
2,5 dl vatten 6 st krossade enbär 1 msk mortlade sichuanpepparkorn
1 dl Gin 
1 liten ekologisk grapefrukt 2 förpackningar 5-minuterssill (á 420g)

1. Börja med att beställa/köpa en gin från systembolaget.
2. Sen kan du koka upp ättika, socker, vatten, enbär och sichuanpeppar i en kastrull. Låt svalna och rör ner Mackmyra gin med små visprörelser. Häll gärna, vid sidan, upp en liten knapp med ljummet gin till dig själv.
3.  Tvätta grapefrukten. Skär endast av det yttre skalet (zest). Inget vitt här!
4. Häll av och skär sillen i bitar. Vi använder oss av färdiginlagd sill för att spara dig enormt mycket tid och jobb.
5. Varva sill och grapezest i en väl rengjord burk med tätslutande lock. Lägg gärna in den tomma burken i ugnen på 125 grader i 10 minuter så håller sillen längre.
6. Häll på den kalla lagen och låt stå i kylen minst ett dygn före servering.

/ Cheers från K-märkt & Mackmyra