Från whisky till gin

För 15 år sedan började jag på Mackmyra och under åren har jag varit med på en fantastik resa. Vi skapade en helt ny whiskykategori – svensk whisky, genom att vara innovativa, utmanande, ha fantastiskt  kul och en stor gemenskap tillsammans med våra kunder och ambassadörer. Nu är det för mig dags för nästa kapitel – Lab Distillery byMackmyra.

Jag skulle vilja påstå att Lab Distillery är en av de mest spännande koncepten i Sverige och Europa just nu. Lab Distillery är en plats där vi, tillsammans med intressenter, skapar nya och innovativa spritprodukter. Lab är ett sprithus dit vi välkomnar alla kreativa personer, restauranger, barer och företag som har en spritdröm att förverkliga.

Vi lanserade vår första produkt för ett år sedan, Kreatör [jin], med craft distiller Rickard Aldén som Kreatör. Det är en fantastiskt hantverksmässigt tillverkad gin där vi för hand zest:ar och pressar  limen, masererar frukt, bär och kryddor för att slutligen destillera i vår klassiska kopparpanna. I slutet av oktober är det nu dags för nästa produkt, ytterligare en ekologiskt gin, denna gång skapad till 100 procent av Lab Distillery och framtagen för att tillfredsställa i både smak och pris.

Just nu slår gin stort tillsammans med craft-trenden. Vi vill veta vad vi dricker och hur det producerats. Råvaror och miljö är viktiga aspekter, ekologiskt ser vi som en självklarhet. Titta på barhyllan nästa gång du är på krogen och förundras över utbudet av gin, men även tonic.

Själv dricker jag såklart helst vår Kreatör [jin] tillsammans med Kreatör Tonic, vår första alkoholfria produkt, framtagen för att perfekt matcha vår gin, en klassisk GT i ny tappning.

Skål! / Susanne Tedsjö, Project Manager

Ps. Är du nyfiken på Lab Distillery? Följ oss på @labdistillery eller kom i kontakt med mig på susanne@labdistillery.se. Kanske har du en spritdröm attförverkliga.