Tjugo år av svensk whisky

Magnus Dandanell

Kopparpannorna har gått varma, tiotusentals fat har lagrats, buteljerats och avnjutits av människor världen över. Det är svårt att förstå att det redan gått över 20 år sedan kvällen i fjällstugan i Sälen, då idén om Sveriges första single malt whisky föddes. Vidden av engagemang som skulle behövas för att uppnå våra mål var vid tidpunkten okänd, men utan vägledning byggde vi vår första lilla kopparpanna, och äventyret hade därmed börjat. 

I år är det 20 år sedan de första dropparna av svensk whiskyhistoria droppade från denna panna, 2019 firar Mackmyra 20 år av svensk whisky!

Vi vill tacka alla trogna ambassadörer, aktieägare, samarbetspartners, fatägare och kunder, för alla oförglömliga minnen och för åren som vi tillsammans lyft Sverige till en whiskynation. Nu tar vi nästa steg och ser fram emot de kommande 20 åren!

För att fira året har vi bland annat skapat en jubileumssida med våra anekdoter och historier från de gångna åren och vår förhoppning är nu att ni vill vara med och dela era egna Mackmyraminnen. Här hittar du jubileumssidan där vi bland annat presenterar Jubileumsfatet, nyheter och tävlingar under året!

/ Magnus Dandanell, Grundare och VD