Whiskytower hyllar AI-whiskyn Intelligens – Recension

I whiskykonnässörerna Beppe & Kents senaste videorecension (se längre ned) är det AI-whiskyn Intelligens tur att tilldelas betyg – och ett fint sådant blev det. I det här inlägget har vi sammanfattat whiskyfantasternas ord om Mackmyra Intelligens, whiskyn vars recept tagits fram med artificiell intelligens, i nära samarbete med Mackmyras Master Blender Angela D’Orazio.


“Den är otroligt välarrangerad och välbalanserad, ingenting drar iväg och blir för starkt utan det är som ett jämt fördelat vågspel av frukter och smöriga toner och allting är i perfekt harmoni. Man har lagt in kundernas åsikter mo whiskyn och hittat vad de gillar, då är det klart att man kommer åt det här hållet, det finns ingen som skulle tycka den här skulle smaka illa.  Lite sälta i eftersmaken.”

“Jag tycker den var skitgod om jag ska vara helt ärlig!”

DOFT

“Fruktig, mycket vanilj. Den har alla de där klassiska dofterna som folk tycker är trevliga. Jag förstår databadens utval, Lite blommigt. Lite fräsigt, blommigt. En skvätt höinblandat där också. Mycket somrig whisky. Både frukt och olja och smör. Det är en väldigt glad whisky, kan man säga det? Den går i dur! “

SMAK

“Fortsätter i samma tema, positiv glad whisky med mycket toner av frukt i grunden, vanilj, honung, kolatoner. Lätt ekighet. Inbjudande. Smör, lite gräs. Den här kanske man skulle lanserat på våren istället, det känns som en sommarwhisky.”

Här läser du mer om Mackmyra Intelligens.

SE HELA VIDEORECENSIONEN

Se hela Whiskytowers videorecension av Intelligens där de även recenserar hösten 2019:s säsongsutgåva Vintersol.

/ Malin Åberg, Marknadskoordinator