Whiskytryfflar

helenalimer

RECEPT
1 ½ dl vispgrädde
250 g mörk choklad 
¼ dl whisky
1 krm salt
½ dl kakao

GÖR SÅ HÄR
Värm grädden i en kastrull. Den ska bli varm men den får inte koka.
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg dom i en bunke.
Häll den varma grädden i chokladen och låt stå ca 2 minuter utan att röra (detta för att chokladen ska få smälta i lugn och ro av värmen).
Tillsätt whiskyn och saltet.
Rör samman till en slät chokladtryffel.
Låt stelna i kylskåpet.
När tryffeln stelnar tar du ut den och rullar den till små bollar.
Rulla bollarna i kakao.
Förvara tryffeln i en tät burk i kylen, om det blir några över.

DELA RESULTATET MED OSS
När du är färdig blir vi lite extra glada om du delar med dig av resultatet i sociala medier! Glöm inte att tagga bilden med #mackmyra och/eller @mackmyra så vi kan se bilden.

Lycka till! / Cheers, Helena, Grafisk Designer och bakfantast