”Godaste Mackmyrawhiskyn i exklusiva Momentserien hittills!”

ARTIKEL FRÅN ARBETARBLADET, 4 DEC 2019: Vår dryckesexpert Sune Liljevall har testat Moment Lava – Mackmyras nya mycket rökiga singlemaltwhisky. Han konstaterar att utgåvan hör till de mest intressanta och godaste som Gävledestilleriet hittills producerat. Kanske en exklusiv julklapp till dig själv eller till en kär maltwhiskyvän?

 EXKLUSIV JULKLAPP TILL VÄNNER AV RÖKIG WHISKY

Smakar det – så kostar det…

Tyvärr är det ofta så. Men Mackmyras nya utgåva i den exklusiva Moment-serien hör till de allra bästa som Gävledestilleriet producerat. 6 december lanseras 1 500 flaskor av Mackmyra Moment Lava.

Denna gång rör det sig om en påtagligt rökig single malt whisky med nyanser av tjära, rostad ek, vanilj, torkad frukt och kryddor i den komplexa smakbilden.

Whiskyn är destillerad på Mackmyra Bruk och har mognadslagrats i Bodås gruva mellan nio till elva år på fat som tidigare innehållit bourbon och olorososherry. Och resultatet är imponerande.

Destilleriets Moment-serie innehåller de mest exklusiva droppar som Mackmyra producerar. Den vänder sig kanske främst till de verkliga whiskykonnässörerna som är beredda att betala lite extra för sin dryckesupplevelse. För 1 198 kr för 70 centiliter är mycket pengar. Men så läggs också extra omsorg i alla led om dessa rara droppar. Tidigare Momentutgåvor har slutlagrats på skiftande fat – bland annat på vinfat som tidigare innehålllit, lingon, hjortron, björksav och skogshallon, vilket satt unika arominslag till grundwhiskyn.

Lava är den rökigaste whiskyn man hittills har producerat. Vilket kan glädja alla älskare av markerat torvrökiga toner. Och de är många i Sverige. Lyckligtvis är det dock inte röken som enbart sätter sin prägel på arompaletten. Här finns också bland annat rika fruktiga och smörkolelika stråk i den komplexa smakbilden. 

Den perfekta julklappen till älskare av rökig singlemaltwhisky.

/ Sune Liljevall, Dryckesskribent Arbetarbladet

FAKTA MOMENT LAVA
Pris: 1 198 kr/70 cl
Alkoholhalt: 44,4 %
Totalt buteljerade flaskor: 1 500
Artikelnummer: 4069

Beställ Moment Lava.