Allt om Whisky recenserar Grönt Te

RECENSION AV EMMA ANDERSSON, ALLT OM WHISKY

“Mackmyra har redan 20 år i backspegeln. I två decennier har företaget plogat mark för svensk whiskytillverkning. Många olika spännande buteljeringar har producerats genom åren och äntligen är det dags för ännu en till. Nu lanserar man ytterligare en innovativ, modern whisky. Den här gången har man lagrat whiskyn på fat som mättats med en helt unik och egen blandning som bland annat består av sherry och väl utvalda årgångsteblad från Japan. Whiskyn är en No Age Statement Whisky så åldern får förbli en hemlighet. 

Man har använt sig av olika fat: ex oloroso, 1st fill bourbon plus svenska ekfat. Whiskyn är som en hyllning till Mackmyras master blender Angela D’Orazio. Hon älskar att resa, upptäcka andra kulturer genom mat och dryck så här har man anammat två av hennes passioner, grönt te och whisky. 6 000 flaskor står redo på systembolagets hyllor den 27 mars. 

Det här är något helt annat än vad ni är vana vid från Mackmyra. Grönt te känns som ett roligt initiativ och ni får prova själva för att se vad ni tycker det tillför smaken.

Allt om Whisky har testat Mackmyra Grönt Te så här tyckte vi: 

Doft: Gräsiga och lätt blommiga toner, äppelkart och päron.

Smak: Den lättsamma doften tar sig ett annat uttryck i smaken. Den är stor, kraftfull och mer intensiv än i doften. Här kommer det fram vanilj, torkad frukt, tydlig örtighet men även ett exotiskt inslag. Whiskyn har en kryddig, pepprig finish med smak av brända mandlar, valnötter och karamellkola.  Härligt tillskott i Mackmyras familj av innovativa buteljeringar.”

/ Emma Andersson, Chefredaktör Allt Om Whisky

LÄS MER OM GRÖNT TE