Recension: “Organic Gin är fruktansvärt välbalanserad”

Emil Åreng är en av Europas duktigaste bartenders och jobbar idag som Creative Director för Cadierbaren, dryckesskribent på Café.se och är författare till boken “Salongs i Norrland”.

Följande recension för Mackmyra Organic Gin publicerades på Café.se 1 april, 2020.

“Flaskan är fruktansvärt snygg och kommer stå sig bra på barhyllorna hemma och verkligen sticka ut. Men smakar den lika jävla bra som den ser ut eller är det bara ännu en ”craft-gin” som inte levererar ett dugg.

Men den här ginen är fruktansvärt välbalanserad och man jobbar väldigt snyggt med enbär, fläder och citron som en tung grund men det finns också en asiatisk ton i det här och det passar sjukt bra, eftersmaken av mango håller sig kvar och gör att det här blir en väldigt floral gin som passar minst lika bra som snaps som till en riktigt förfriskande GT eller syrligare cocktail, något som för mig är riktigt uppenbart är att denna gin kommer vara riktigt episk när sommaren slår till.”

/ Emil Åreng

ORGANIC GIN
Volym: 70 cl.
Alkoholhalt: 40%
Art. nr: 82495
Läs mer om Organic Gin.

Följ Emil på Instagram.
Läs Emils blogg på Café.se.