Jaktlycka för Mackmyra & Grythyttan Vin

Grythyttan Vin består av Per och Ingunn, två passionerade vinmakare som vill lyfta de nordiska skogarnas smaker och storhet. Med bär, frukt och björksav skapar de naturliga bärviner med omtanke om naturen och respekt för råvarorna. De använder sig endast av naturens eget skafferi och använder inga tillsatser, då de är helt övertygade att bären kan tala för sig själva. De arbetar med omtanke om produkt och planet, från råvarumottagning till kvalitetsgranskning, jäsning, lagring och tappning.

Jakt är ett torrt, friskt rött med fruktig smak av vilda bär, med en ton av ek. Vinet har en klar rubinröd färg och frisk doft från skogsbär och ek. Tillverkat på vilda blåbär och lingon från skogarna i Bergslagen. Mogna och nyplockade blåbär sätter tonen i Grythyttan Jakt där sötman och syran bidrar med en vänlig fruktighet. Skogens röda guld, Lingon, tillför en friskhet, syrlighet och beska. Klarar tyngre rätter med elegans och passar utmärkt till vilt, lamm, nöt och grillat.

ETT GOTT SAMARBETE

Mackmyra Jaktlycka innehåller tydliga spår av blåbär och lingon då en stor del har finishlagrats på fat som tidigare lagrat svenskt bärvin från Grythyttan. I grunden ligger Mackmyras eleganta recept som fått mogna i fat av svensk ek och amerikansk ek i kombination med oloroso och Pedro Ximénez Sherry samt en handfull 30-liters fat med vårt rökiga recept för ett spännande djup.

Resultatet är en len uttrycksfull whisky med en mjukt inbäddad kryddighet och toner av torkad frukt, bär, russin och vanilj – En saga berättad i smak.

LÄS MER OM MACKMYRA JAKTLYCKA