Jakten på nytänkande whisky

En metod för att skapa whisky som har inslag av andra smaker än de
som är vanligast förekommande, är att använda fat som tidigare varit
fyllda med något annat än whisky. Genom kreativ finishlagring erbjuder
vi whisky som ofta landar inom outforskade territorium.

I serien Special togs det första avstampet in i världen av innovativ
finishlagring och erbjöd whisky som lagrats på bland annat lingonvin,
hjortronvin, hallonvin samt nyrostade kaffebönor. I vår säsongsserie
fortsätter de kreativa experimenten med finishlagringar
som glöggvin, björksavsvin, öl, körsbärsvin, rom samt Amarone.

Det senaste finishlagrade tillskottet till serien är Mackmyra Jaktlycka (lanserades sept 2020). Höstutgåvan är inspirerad av våra svenska skogar och dess skatter och innehåller tydliga spår av blåbär och lingon då den till stor del har finishlagrats på fat som tidigare lagrat svenskt bärvin från Grythyttan. I grunden ligger Mackmyras eleganta recept som fått mogna i fat av svensk ek och amerikansk ek i kombination med oloroso och Pedro Ximénez Sherry samt en handfull 30-liters fat med vårt rökiga recept för ett spännande djup. Resultatet är en len uttrycksfull whisky med en mjukt inbäddad kryddighet och toner av torkad frukt, bär, russin och vanilj – En saga berättad i smak.

LÄS MER OM MACKMYRA JAKTLYCKA