|     English / Swedish

Marknadskoordinator

Malin Åberg

malin-aberg-mackmyra-socialmedia

Vad är din roll/titel på Mackmyra?
Jag är Marknadskoordinator vilket betyder att jag förkovrar mig i olika marknadsrelaterade uppgifter. Bland annat innebär det att jag är ansvarig för strategi, närvaro, dialog och kampanjer i sociala medier (Facebook, Twitter, Instagram och LinkedIn) och för innehåll och underhåll av vår webbsida. Och så knåpar jag ihop våra utskick till våra kunder, nyhetsbrev och information till våra fatägare.

Eftersom jag har jobbat som Grafisk Designer tidigare hjälper jag ibland till med lite små designsaker också, men då måste jag fråga vår designboss Anton snällt först. Han brukar enklast kunna mutas med falafel eller en riktigt bra garagerock-låt på högsta volym.

Hur länge har du jobbat på Mackmyra?
Inte så länge faktiskt, sedan i somras i år men det känns som betydligt mycket längre. På ett bra sätt alltså!
Hur ser en typiskt arbetsdag ut för dig?

Jag startar alltid veckan med att samla ihop content som vi vill dela med oss av under veckan i våra sociala kanaler. Spännande artiklar, Mackmyra-nyheter, tävlingar och liknande.

När jag schemalagt all content går jag igenom våra sociala kanaler och svarar på frågor eller deltar i diskussioner med våra whiskyfantaster. Här kan man minst sagt fastna en stund, det är otroligt kul och intressant att höra vad våra följare har på hjärtat, ibland leder våra samtal till nya idéer till hemsidan, tävlingar eller idéer och nya whiskygrepp. Värdefulla snack minst sagt!

Inför våra Nyhetsbrevsutskick en gång i månaden samlar jag även här ihop den content som vi vill berätta om och designar ihop det till ett trevligt litet mail som går ut till våra prenumeranter.

Jag jobbar också dagligen med att komma med nya idéer, utveckla och uppdatera vår webbsida. Utan att avslöja för mycket kommer det att hända en hel del här framöver… fast nu avslöjade jag kanske för mycket ändå?

Vill du också få Mackmyras Nyhetsbrev? Klicka här.

Berätta om något riktigt roligt som hänt under din tid på Mackmyra!
Det har hunnit bli några minnen på mina 5 månader och det bästa måste vara första gången jag besökte vårt destilleri. Det var otroligt spännande att se vilken enorm maskin vårt destilleri är och hur mycket millimeterprecision som ligger bakom varenda liten del. Man blir lite nervös att man ska snubbla på sig själv och komma åt någon viktig spak där inne, men man får väl förmoda att det finns säkerhetsinställningar för sånna som jag.

Första besöket i Bodåsgruva var också extremt spännande, man blir otroligt imponerad av Evelyn, Niclas och de andra som jobbar där nere i det karga klimatet. Och så blir man lite mörkrädd också. Eller stryk lite förresten.

Om du fick välja att byta roll med någon annan på Mackmyra för en dag, vem skulle det vara och varför?
Det skulle nog bli Anne-Lise, hon reser runt i Europa en hel del och får vara ute och träffa våra kunder på spännande mässor och events.

Vilken är din absoluta Mackmyra-favorit?
Jag älskar allt som har med rökig smak att göra så den självklara favoriten är Svensk Rök. Tätt därefter kommer Vinterdröm och Brukswhiskyn. Vinterdröm för att den smakar solsemester och Bruks för att den är så fruktigt frisk.


svenskrok-puff-mackmyra vinterdrom-puff-mackmyra    Brukswhisky-Packshot+Box_webb


malin-aberg-mackmyra

mackmyra-contact

Vill du komma i kontakt med Malin?
Hör av dig till henne på malin.aberg@mackmyra.se så svarar hon så snabbt hon kan.

citat”Man blir lite nervös att man ska snubbla på sig själv i destilleriet och komma åt någon viktig spak där inne, men man får väl förmoda att det finns säkerhetsinställningar för sånna som jag.”

malin-aberg-mackmyra

mackmyra-contact

Vill du komma i kontakt med Malin?
Hör av dig till henne på malin.aberg@mackmyra.se så svarar hon så snabbt hon kan.

citat”Man blir lite nervös att man ska snubbla på sig själv i destilleriet och komma åt någon viktig spak där inne, men man får väl förmoda att det finns säkerhetsinställningar för sånna som jag.”