Hej Martin, vad är din roll/titel på Mackmyra?
Hallå där! Jag är ansvarig för region syd och är provningsledare!
Hur länge har du jobbat på Mackmyra?
Jag har haft nöjet att jobba för världens bästa företag i snart 3 år nu.
Hur ser en typiskt arbetsdag ut för dig?
Jag går upp med tuppen som de flesta småbarnsföräldrar, därefter åker jag mina 30 min i bil till vårt lager på Häckeberga Slott. Väl där plockar jag ut fatprover till kommande provningar och event. Efter det blir det lunch, och gärna då tillsammans med någon av våra samarbetspartners. Eftermiddagarna brukar jag spendera med att duka upp och färdigställa inför antingen fatprovningar eller allmänna whiskyprovningar. Kvällen brukar normalt sett sedan fortsätta i whiskyns tecken…
Berätta om något riktigt roligt som hänt under din tid på Mackmyra!
Oj det finns många roliga stunder, det är ett fantastiskt roligt bolag att jobba på! En lite extra rolig sak som hände en gång var dock när jag skulle hålla en provning på store Thor i Ystad. 5 minuter innan jag skulle köra igång så ringer Magnus Dandanell och berättar att vi plockat hem det tunga priset för säsongswhiskyn Midnattssol och blivit utnämnda till Distillery of the year. Det var en grym känsla! Fatägareventet på Kosta Boda Art Hotel var också en riktig höjdare.
En annan rolig grej var när jag kuppade lite och kom upp till Whiskybyn inför Mackmyradagarna iförd en matchtröja från Rögle med tryck på ryggen: Nr 1999 och texten: Mackmyra. Det retade mina Brynäskollegor gott…
Om du fick välja att byta roll med någon annan på Mackmyra för en dag, vem skulle det vara och varför?
Då skulle jag vilja testa på att vara i Angela D´Orazios skor för en dag. Det hade varit grymt kul att få labba fram en personlig batch och få sin autograf på X antal tusen flaskor!
Vilken är din absoluta Mackmyra-favorit?
I kategorin rökigt så utan tvekan Vinterrök och i den eleganta kategorin njuter jag mer än gärna av min egna Double wood Bourbon från mitt egna 30-litersfat.