|     English / Swedish

Master Blender - Angela D'Orazio

Våren 2004 började Angela  sin anställning hos Mackmyra som Master Blender och fick snabbt förtroendet till titeln Chief Nose Officer (CNO). Hon ansvarar för de blandningar och recept som görs inom företaget, whiskyns kvalitet, sensorik- och sensorikutbildningar samt översynen av mognadslagrets whisky.
I Sverige är Angela kanske mest känd inom whiskykretsar, men internationellt har hon ett namn sedan många år, som bland annat domare och huvuddomare i de högt ansedda dryckestävlingarna International Spirits Challenge, Superior Taste Award och International Wine And Spirits Competition mfl. Angela var även ansvarig för whiskytävlingar på Stockholm Beer & Whisky under åren 1996 – 2011.

WHISKY LEGEND, HALL OF FAME 2019

28 mars 2019 blev vår alldeles egna Master Blender här på Mackmyra invald i Whisky Magazine Hall of Fame. Utmärkelsen är en av whiskybranschens mest prestigefulla hyllningar och hedrar betydelsefulla personer som har gjort bestående avtryck i whiskyindustrin.

Mackmyra Äppelblom

En av Mackmyra och Angelas senaste samarbeten lanserades på Systembolaget 22 mars 2019 – Äppelblom är en frisk och fruktig whisky, lagrad på Calvadosfat från Christian Drouin.

 

 

Artiklar & Intervjuer

 

Mackmyras Master Blender invald i Whisky Magazine Hall of Fame

Angela D’Orazio, Master Blender på Mackmyra, blev under gårdagskvällen invald i Whisky Magazine Hall of Fame. Utmärkelsen är en av whiskybranschens mest prestigefulla hyllningar och hedrar betydelsefulla personer som har gjort bestående avtryck i whiskyindustrin.
Läs artikeln

 

Master Blender of Mackmyra, NIA Dance Addict, Lecturer and Whisky Icon – Whisky corner.co.uk

I didn’t like whisky when I was younger. I got to know good malt whisky and beer when I lived in Italy in the 80’s, but I became really interested in whisky when I came to Scotland for the first time . It dawned on me like when people meets Jesus Christ.
Läs artikeln

 

 

Mackmyras Angela D’Orazio får Ikon-status

Angela D’Orazio, Master Blender på Mackmyra Svensk Whisky, har vunnit det prestigefulla och eftertraktade priset Whisky Ambassador of the Year (kategorin rest of the world) vid Icons of Whisky-galan i London. Icons of Whisky-priserna är whiskyindustrins motsvarighet till filmens Oscar och tilldelas personer och destillerier som gjort enastående prestationer.
Läs artikeln

 

 

Porträtt: Angela D´Dorazio – Alltomwhisky.se

När det kommer till näsor, lever få människor i Sverige på sin som Angela Forsgren D’Orazio. Sedan 2005 är hon Master Blender på Mackmyra Svensk Whisky och en starkt bidragande orsak till de guld- och silvermedaljer Mackmyra belönats med världen runt.
Läs artikeln

 

7 snabba med Angela

Vad är din roll/titel på Mackmyra?
Jag jobbar som Master Blender och är bland annat ansvarig för att ta fram smaken på Mackmyras olika whiskysorter.
Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?
Jag är med vid fatprovningar, blandar nya recept, har mycket möten med kollegor, jag reser en hel del och håller provningar och utbildningar. Och så sitter jag såklart med en hel del e-mail och administration också.
Hur ser processen ut när du tar fram nya whiskysmaker och hur går det till rent praktiskt?
Först tar jag fram en blandning på ritbordet och så skissar jag upp ett recept. Antingen går processen det den långa eller den korta vägen först. Den långa betyder att jag kollar upp att alla fat finns till det jag vill göra. Den korta betyder att jag direkt börjar göra några olika testblandningar med lite olika möjligheter inbyggda.
Efter det testar jag hur det blev och jag låter också ofta mina kollegor komma med sina synpunkter. Efter det att vi diskuterat en första sväng är det dags för en ny testblandning. När alla fat finns så kollas de alla upp, testa av och receptet preliminärspikas med vilka fat som ska användas. Till slut görs flera nya testblandningar med de rätta faten och en finslipning av receptet görs. Som avslutning tar vi ett skarpt beslut om vilket recept som ska användas och sedan ges detta till gruvan!
Berätta om något riktigt roligt som hänt under din tid på Mackmyra!
Att få ta emot diplom för utmärkelser är såklart jättekul! Att resa till nya länder och beskriva vad Mackmyra är och låta nya folk få smaka på whiskyn är alltid jättekul det också… och ta fram nya smaker som matchar med vår whisky förstås!
Om du fick välja att byta roll med någon annan på Mackmyra för en dag, vem skulle det vara och varför?
Vår VD Magnus Dandanell, främst för diversiteten av allt han jobbar med och tar hand om.
Hur länge har du jobbat på Mackmyra?
Jag har varit anställd sedan 2004 men som extern ytterligare två år,  mellan 2002 och 2004.
Vi vet att det är som att välja favoritbarn, men om du måste: Vilken är din absoluta Mackmyra-favorit?
Då väljer jag något som tillverkats på senare tid: Sommartid! Det är Bruksreceptet några år senare, med bara 2008 års whisky och några hjortronvinsfat som adderar ett extra bett. I love it!
Sommartid-Flaska+Boc-Frilagd

Följ Angelas vardag på Twitter

Är du nyfiken på hur vardagen som Master Blender ser ut?  På Twitter, under det minst sagt passande namnet Angelasshare, delar hon med sig av sitt liv som ”Chief Nose Officer” på Mackmyra – och en hel del därtill.