|     English / Swedish

Moment Körsbär

Den rosa färgen och de bäriga tonerna i denna whisky kommer från finishlagring på ekfat som tidigare lagrat sött körsbärsvin. Resultatet är en elegant och finstämd kombination av vanilj, frukt, kryddig ek och söta bär.

Moment Körsbär är en svensk single malt whisky som lagrats på fat som mättats med sött körsbärsvin. Resultatet är en finstämd smakkombination av söta körsbär, vanilj, frukt och kryddig ek. Doften av bär och frukt har mjuka toner av ek, kryddiga blommor samt inslag av friska citrusfrukter. Eftersmaken är lång, fruktig och kryddig.

– Moment Körsbär har i över åtta år, till största delen, lagrats på fat som mättats med ett sött körsbärsvin, vilket har gett whiskyn en tydlig rosa ton och karaktär. Moment Körsbär är en mer komplex och mycket smakrik variant av vår mycket uppskattade säsongswhisky Blomstertid, säger Angela D’Orazio, Master Blender på Mackmyra.

Moment Körsbär har en mörk, rosa ton som även återspeglas i förpackningen. Whiskyn kommer till sin fulla rätt under svala höstkvällar.

Lansering: 7 september 2017
Pris: 1.198 kr

 


Doft

Fruktig och kryddig med lätta söta körsbär, Oloroso-sherry, varm päronkola, vanilj och rostad ek.


Smak

Mjukt ekig och kryddig med rika toner av söta körsbär blandade med lätta Oloroso-toner, kryddig ingefära med örtigheter och vaniljig ek. Texturen är mjuk och medelfyllig. Eftersmaken är lång, fruktig och kryddig med körsbär, Oloroso-sherry och rostad ek.