|     English / Swedish

Moment Prestige

Volym: 70 cl / Alkoholhalt: 46,1 % vol.

Moment Prestige är en elvaårig whisky som lagrats på fat från Champagnehuset Philipponnat. Moment Prestige är det smakrika resultatet av två hantverksmässiga dryckesproducenter som värnar om att förvalta hantverket och att förädla traditioner.

Den yngsta delen av whiskyn har lagrats mellan 2006 – 2017, och den äldsta delen har lagrats mellan 2004 – 2017. Av den totala volymen har 40% av whiskyn lagrats från 2004 till 2017.

Moment Prestige är som namnet antyder – en prestigefull whisky, fylld av elegans från de franska vitvinsfaten som tidigare lagrat Philipponnats fina champagne. Detta ger whiskyn en ljuv smakupplevelse av vita druvor, grapefrukt och rostad ek.

Angela D’Orazio, Master Blender Mackmyra

”Jag har alltid beundrar hur Philipponnat producerar sin champagne och det är en samarbetspartner som delar våra värderingar vad gäller hantverk och kvalitet. Jag kommer att skåla in 2018 med Moment Prestige i mitt glas”.

Enligt champagnehuset Philipponnats traditioner har vin från de finaste druvorna, huvudsakligen från Premier Cru- och Grand Cru-vingårdar, mognat på ekfaten. Whiskyn i sin tur är fatlagrad i Bodås Gruva.

Charles Philipponnat

”Efter att vår champagne har buteljerats är vi glada över att dessa fat har hittat ett nytt hem för att mogna en sådan elegant och smakrik whisky”.

Resultatet är en kraftfull, ekig whisky med toner av vita druvor och grapefrukt. Doften är fruktig med örtigt kryddig vanilj och rostad ek samt päronkola, syrliga och varma druvor, vit peppar, anis, ingefära och kardemumma. Eftersmaken är lång med tydliga champagnenoter som går mot torrare noter av ek.

Moment Prestige har fått en elegant förpackning och etikett, som visar på kopplingen till champagne. Whiskyn passar väl till vinterns festligheter.

Lansering:  6 december 2017
Pris: 1.198 kr


Doft

Fruktig, syrlig och örtigt kryddig med vaniljig rostad ek och päronkola, syrliga varma druvor, vitpeppar, anis, ingefära och kardemumma.


Smak

Syrlig och ekig med tydliga toner av vita druvor och grapefrukt. Kryddiga och örtiga toner med eucalyptus, anis och vanilj. Texturen är medelfyllig. Lång eftersmak med tydliga syrliga champagnenoter som går mot en torrare ekighet.


LADDA NED PRODUKTBLAD 

 

 

 

Master Blender, Angela D’Orazio
“Moment Prestige är ovanligt karaktäristisk whisky med generöst äppliga och vinösa toner från de fina faten som inrymt champagne.”

LADDA NED PRODUKTBLAD 

 

 

 

Master Blender, Angela D’Orazio
“Moment Prestige är ovanligt karaktäristisk whisky med generöst äppliga och vinösa toner från de fina faten som inrymt champagne.”