|     English / Swedish

Den om vårt samarbete med Motörhead

Whisky + Hårdrock = Sant

Förstå då vad smickrade vi blev när hårdrockens hårdrocksband med legenden Lemmy i spetsen ställde frågan till Mackmyra om vi kunde göra en svensk Bourbon-style whisky.

Angela D’Orazio (vår master blender) blandade ihop tre olika varianter i början av  2015 som vi skickade till Mikkey Dee, för provning med bandet. De fastnade för en variant och 1 oktober 2015 lanserades Motörhead Whisky på Systembolaget.

mikkeydee

Så här säger Mikkey Dee: 
”Vi tycker att det är grymt kul att få lansera en whisky i samarbete med ett svenskt världsberömt destilleri, Mackmyra. Whiskyn är otroligt god, fyllig och smakrik med en riktigt fin bourbon-ton då den lagrats på bourbon-fat. Vi har alla i bandet varit med i framställnings-processen och är mycket stolta över resultatet och glada att nu få lansera en sådan fin och karaktärstark whisky, Motörhead-style.”

Bildcred: http://x.cdn-expressen.se

motorhead-konsert-mackmyra

Vår höjdpunkt var att få bli inbjuda till en av Motörheads sista konserter den 4 december förra året på Hovet i Stockholm och den efterföljande festen på Hard Rock.

Den 28 december 2015 avled Lemmy och därmed löstes Motörhead bandet upp men whiskyn lever vidare. Idag säljs Motörhead whisky förutom i Sverige även i stora delar av Europa och ses som en hyllning till Lemmy.