|     English / Swedish

VINTERGLÖD

Volym: 70 cl / Alkoholhalt: 46,1 % vol. / Art. nr: 11469
Mackmyra Vinterglöd är en värmande och kryddig single malt whisky destillerad på Mackmyra Bruk. Denna utgåva är inspirerad av den svenska vintertraditionen att värma sig med glödgat vin under de kallare månaderna.
Vinterglöd är slutlagrad på en del ekfat som mättats med svenskt glöggvin och andra med Pedro Ximénez sherry. Whiskyn har toner av apelsin, kanderad frukt och mandel tillsammans med ek och ingefärsliknande kryddighet. Ett spännande alternativ till vinterns traditioner!

ANGELA D’ORAZIO, MASTER BLENDER, MACKMYRA

– Glöggvin har en så unik och tydlig karaktär, att en ytterst liten del behöver slutlagras på dessa fat för att ge den där extra glöden till whiskyn. Vinterglöd är en mycket varm och omhuldande whisky som passar ypperligt nu när hösten kommer, men även framför brasan efter en kall dag i skidbacken.

ERIC BRÄCK, SÄLJANSVARIG NORDEN

– Efter succén med säsongsutgåvan Midvinter under hösten 2013 har vi ständigt fått förfrågningar om när vi ska bjuda på ytterligare en whisky med glöggfinish. I samband med arbetet tillsammans med Saturnus och deras glögg ”Svensk Vinter” växte fram, blev ”Vinterglöd” en naturlig fortsättning. Vi är förmodligen det enda destilleriet i världen som vågat sig på denna idé att slutlagra single malt whisky på glöggvinsfat. Det passar vår vilja att vara ”Explorers in whisky” perfekt.

 

Smakbeskrivning

DOFT

All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined chunks as necessary, making this the first true generator on the Internet. It uses a dictionary of over 200 Latin words, combined with

SMAK

Kryddig och fruktig med marmeladgodis, kanderade apelsinskal, muscovadosocker och varma russintoner blandade med lätta glöggaromer, vanilj och smörkola. Mjuk oljighet med söta russin och rostad ek, mandelmassa, ingefära och päronkola.

AFTER TASTE 

XX

 

Utmärkelser & Recensioner

Guld, Stockholm Beer & Whisky 2018

 

”Högländaren”, Iain Anderson, Whisky.abc.se

”Jag tycker man håller det man lovar i den reklam man gör från Mackmyra – en bra vinterwhisky som passar perfekt under en filt framför brasan i juletider. Samt för 598kr så är denna dessutom väldigt prisvärd för en svensk whisky. Så jag ger helt klart denna en Högländsk köprekommendation.”