|     English / Swedish

Fri, 16 Aug 2013 10:52:00 +0200

Mackmyra lanserar första rökiga whiskyn

Den 2 september lanseras Mackmyras nya rökiga whisky, Svensk Rök, i Systembolagets ordinarie sortiment. Därmed blir Svensk Rök den första svenska rökiga single maltwhiskyn i Systembolagets hyllor.

– Svensk Rök är utvecklad för att möta den stora efterfrågan på en rökig svensk whisky och vi är oerhört glada över att vi äntligen kan lansera en högkvalitativ rökig whisky på Systembolaget, säger Annika Hampf Fogtmann, marknadschef på Mackmyra Svensk Whisky.

– Vi är även mycket stolta över att Svensk Rök redan har fått en fantastisk start genom att vinna ett Outstanding Silver för smak i International Wine & Spirits Competition (IWSC) 2013, säger Annika Hampf Fogtmann.

Svensk Rök är buteljerad på 50 cl flaska med en alkoholhalt på 46,1 % och kommer att kosta 459 kronor på Systembolaget. Den lanseras 2 september. Svensk Rök blir en del av Mackmyras fasta sortiment tillsammans med Den Första Utgåvan och Brukswhiskyn, och kompletterar produktportföljen inom ett segment där vi fram tills nu inte haft någon färdig produkt.

Svensk röksmak med egen karaktär

– Det här är en komplex men välbalanserad whisky. Doften är lätt rökig och kryddig, med en betydligt rökigare smak och torviga enristoner. Man hittar torra, ekiga, aromer med lätta toner av tobaksblad och örter. Tillsammans utgör smakerna en alldeles egen karaktär, det är helt enkelt en svensk röksmak, säger Angela D’Orazio, Master Blender på Mackmyra.

Mackmyra röker sin egen malt med svensk torv från den närbelägna Karinmossen, och kryddar med späda enriskvistar. Spårbarhet och hög kvalitet är viktigt för slutresultatet på whisky och därför använder Mackmyra vatten från rullstensåsen Valboåsen och korn av Sigillkvalitet från utvalda svenska gårdar.

Mackmyra Svensk Whisky har idag en marknadsledande position i Sverige, med de flerfaldigt belönade produkterna Den Första Utgåvan och Mackmyra Brukswhisky. Mackmyra Svensk Whisky utsågs till European Spirits Producer of the Year 2012 av IWSC. Mackmyras whisky finns sedan tidigare tillgänglig i den tyska gränshandeln, Danmark, Norge, Finland, Frankrike, Storbritannien, Kanada och USA.

Bilder och mer information om Mackmyra finns på www.mackmyra.se/press. Om du inte har provat whiskyn ännu kan du kontakta oss för provsmakning.

För ytterligare information kontakta:
Annika Hampf Fogtmann, Marknadschef, 073-640 45 40 annika.fogtmann@mackmyra.se
Johan Åsman, Sales Director, 070-720 80 66, johan.asman@mackmyra.se
Lars Lindberger, PR Manager, 070-364 40 54, lars.lindberger@mackmyra.se

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky.

Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Mackmyra Svensk Whisky AB
Wallingatan 2
111 60 Stockholm, Sverige
Telefon: 08 55 60 25 80
Fax: 08 55 60 25 81 
info@mackmyra.se
www.mackmyra.se

Svensk Rök på Systembolaget (PDF)