|     English / Swedish

Thu, 23 Mar 2017 14:00:00 +0100

MACKMYRA LANSERAR EN TIOÅRIG SVENSK WHISKY - TEN YEARS ÄR EN NY SÄSONGSWHISKY

Mackmyra lanserar Ten Years, en svensk 10-årig single malt whisky. Det är Mackmyras första åldersbestämda whisky som blir tillgänglig till en större skara i ett publikt släpp den 5 maj på Systembolaget och utvalda exportmarknader. Ten Years har lagrats på fat av ex-bourbon och ny amerikansk ek som delvis mättats med oloroso och är skapad efter Mackmyras eleganta recept. 

Ten Years är en elegant singel malt whisky som lagrats i över tio år, 50 meter under marken i Bodås Gruva. Säsongswhiskyn blir tillgänglig i betydligt större upplaga än Moment Tolv, som Mackmyra lanserade i februari i år. Totalt buteljeras
20 000 flaskor varav 12 000 köps in av Systembolaget. Resterande volym säljs på Mackmyras prioriterande exportmarknader.

Vi är mycket stolta över att få lansera Ten Years. Det är en speciell whisky som vi lagt mycket tid på och därför är det extra kul att vi får chans att dela den med många i vårt första riktigt stora publika släpp av en åldersbestämd whisky, säger Magnus Dandanell, VD Mackmyra.

Ten Years har en naturlig, guldgul färg med en doft som är kryddig, bärig, fruktig och blommig med en mjuk ekighet och aromer av torkad frukt, kryddor och fat. Whiskyn har en medelfyllig textur och en smak som är kryddig, fruktig och mjukt ekig med vanilj, russin och anis. Eftersmaken är lång, bärig, fruktig, kryddig och mjukt ekig med en lätt vinös ton.

Det är mycket speciellt då vi blandat vår äldsta whisky från fyra olika fattyper. Efterfrågan har varit stor och det ska bli spännande att se hur den tas emot, säger Angela D’Orazio, Master Blender Mackmyra.

Artikelnummer: 40051-01
Pris: 698 kronor
Alkoholhalt: 46,1%
Volym: 700 ml
Lanseras på Systembolaget: 5 maj 2017 

För mer information och högupplösta bilder, vänligen kontakta:
Heléne Airijoki, presskontakt SpoilConcept
E-post: helene.airijoki@spoilconcept.se
Telefon: 073 385 03 19 

Om Mackmyra
Mackmyra är pionjären och innovatören som startade den svenska whiskyexpeditionen. Whiskyn skapas med svenska råvaror, helt utan tillsatser, och genom klimatsmart destilleringsteknik. Mackmyra erbjuder prisbelönt single malt whisky, spännande whiskyupplevelser och möjligheten att skapa sin egen whisky genom ett eget personligt 30-litersfat. Välkommen till Mackmyra Whisky. Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank. 

Prm_Mackmyra_TenYears (PDF)