|     English / Swedish

Thu, 17 May 2018 17:00:00 +0200

NYHET TILL MACKMYRADAGEN 2018: PROVSMAKA MACKMYRAS FÖRSTA ALKOHOLFRIA PRODUKT, EN EKOLOGISK TONIC FRÅN LAB DISTILLERY & SWEDISH TONIC

Kreatör Tonic är en ekologisk, svenskproducerad klassisk tonic som smyglanseras på Mackmyradagen den 2 juni i Mackmyra Whiskyby. Kreatör Tonic har tagits fram med syfte att ge en komplett gin & tonic upplevelse tillsammans med Kreatör [jin] eller som ett alkoholfritt alternativ. 

Kreatör Tonic är Mackmyras första alkoholfria produkt och den baseras på ett samarbete mellan Lab Distillery och Swedish Tonic där syftet var att hitta den perfekta tonicen till Mackmyra Lab Distillerys första gin, Kreatör [jin] som lanserades hösten 2017 och som ett alkoholfritt drinkalternativ. 

– Kreatör Tonic är vårt första steg till att bredda vår dryckesupplevelse med alkoholfria produkter och erbjuda våra kunder en helhet. Exklusiva drinktillbehör är ett spännande och starkt växande segment som vi vill utforska, säger Magnus Dandanell VD och grundare i Mackmyra.  

Kreatör Tonic är en svagt bärnstensfärgad tonic som tillverkats av Swedish Tonics syrup som bas och ekologisk agave. Produkten är speciellt framtagen för att blandas med Kreatör [jin] men passar även bra för att lyfta och ge karaktär till en enklare gin, alternativt avnjutas som den är.

– Vi har precis som Lab Distillery en ambition att vässa det svenska dryckesutbudet och skapa en tonic som hjälper amatören att blanda en högklassig GT och mixologen att utforma underverk. Precis som alla våra produkter är färgen svagt bärnstensfärgad, vilket en riktig tonic självklart är om man värnar om råvarorna. Än så länge har åtminstone inte vi sett några transparenta träd, säger Gustaf Ytander, VD och grundare Swedish Tonic.

Kreatör Tonic finns i en begränsad upplaga för smakprov på Mackmyradagen lördagen den 2 juni i Mackmyra Whiskyby samt på Mackmyras besöksmål under sommaren.

Lab Distillery startade våren 2017 i Mackmyras ursprungliga destilleri med syfte att utveckla nya innovativa spritkategorier tillsammans med engagerade craft distillers. I och med lanseringen av Kreatör Tonic har verksamheten nu utökats till att även omfatta alkoholfria produkter med koppling till Mackmyras spritsortiment, gärna utvecklade tillsammans med andra som i detta fall med Swedish Tonic.

Mer info om anmälan till Mackmyradagen finns på mackmyra.se/mackmyradagen2018/.

För mer information, vänligen kontakta:
Magnus Dandanell, VD Mackmyra, magnus@mackmyra.se, 026-541 880
Gustaf Ytander, VD Swedish Tonic, gustaf@swedishtonic.com, 076-136 33 36

Release (PDF)